Bahçedeki Eşini Domuz Zannederek Öldüren Koca: Islık Çaldığımda Tepki Gelmedi...

Trabzon'da 6 ay önce bahçesine domuz girdiğini zannederek tabancayla ateş açan ve eşi Havva Aktaş'ı öldüren emekli öğretmen Ahmet Aktaş hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bahçedeki Eşini Domuz Zannederek Öldüren Koca: Islık Çaldığımda Tepki Gelmedi...

Aktaş , emniyetteki sorgusunda, bahçedeki mısır püsküllerinin sallandığını, ıslık çaldığını fakat tepki gelmeyince birkaç el ateş ettiğini, yaşanan olayın kaza olduğunu söyledi. 4 Eylül'de meydana gelen olayda, İskenderli beldesi eski belediye başkanı ve emekli öğretmen Ahmet Aktaş, evinin bahçesine domuz girdiğini zannederek, tabancayla balkondan ateş etti.

Ahmet Aktaş, bir süre sonra eşi Havva Aktaş'ın evde olmadığını gördü. Eşini aramaya çıkaşn şahıs, bahçedeki yeşillikler arasında eşinin cansız vedeniyle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve jandarma ekiplerince yapılan kontrolde talihsiz kadının başından vurularak can verdiği görüldü. Olayın ardından jandarma ekiplerince gözaltına alınan Aktaş, "Bahçede mısır püskülleri sallanıyordu. Islık çaldım, tepki gelmeyince birkaç el ateş ettim. Eşim sabahları bahçeye inmezdi.

Hayvanların yanında olduğunu düşündüm. Bir süre sonra eşimi aradım, ahıra indim bulamadım. Sonra bahçeye gittim. Eşimi yerde hareketsiz yatarken buldum. Kulaklarında da herhangi bir problem yoktu. Yaşanan olay kazadı" ifadelerini kullandı. Aktaş'a konutu terk etmeme tedbiri uygulanırken, olayla ilgili 'eşe karşı taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan soruşturma başlatıldı.