AVM'lerde Yeni Dönem Başladı

AVM 'ler açılmaya başlayacak. Korona nedeniyle kapatılan AVM 'lerin açılması ile yeni tedbirler de yürürlüğe girecek. AVM girişlerine termal kameralar konulacak. Yeni güvenlik tedbirleri alınacak. İşte detaylar.

AVM'lerde Yeni Dönem Başladı

AVM'lerde yeni dönem.

Koronavirüs salgını sonrası Mart ayında kapatılan alış veriş merkezlerinin açılması için hazırlıklarda sona aşamaya gelindi. AVM 'lerin tekrar açılması için düğmeye basıldı ama AVM 'ler eskisi gibi çalışmayacak.

Securitas adlı güvenlik şirketinin Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu bir açıklama yaptı. Kösereisoğlu yaptığı açıklamada , AVM 'lerde yeni dönemi aktardı. Kösereisoğlu yaptığı açıklamada, AVM 'lerde güvenlikte yeni dönemin başlayacağını söyledi. 

İstanbul 'da bazı AVM 'lerin test açılışlarını yapacaklarını belirten Kösereisoğlu, yeni güvenlik önlemlerinin ve cihazlarının burada uygulanacağını söyledi. 

Artan maliyetler ve kar marjlarının düşmesi nedeniyle birçok AVM vem ağazanın düşük ziyaretçi döneminde açılış yapmayacağını da söyleyen Kösereisoğlu, açılacak AVM 'lerde az sayıda müşterinin içeri alınması , belirli saatlerde AVM içinde kalınması ve içeri girenlerin termal kameralarla taranacağını söyledi.

Hürriyet 'ten Aysel Alp, bugün kaleme aldığı yazısında,  AVM’ lere gelecek tüm vatandaşlarda maske olmasının güvenlik zafiyetine neden olabileceğini aktardı.  Kösereisoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Maske kullanımı teşhiste zorluk yaratacaktır. Çünkü kamera görüntülerinde maskeli bir sürü insan olacak. Artık insanları başka özelliklerinden ayırt etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VE ANKARA'DA BAŞLADI

Kösereisoğlu, açıklamasında  İstanbul’da İstiklal, Bağdat, Büyükdere, Abdi İpekçi;, Ankara’da Atatürk Bulvarı gibi yerli ve yabancı markaların cadde mağazalarında test açılışlarının başladığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Ancak bunlar satış amaçlı açılışlar değil. Virüs etkisinde kuralların nasıl uygulanacağını deniyorlar. Birinin denediği kıyafeti bir başkası deneyecek mi yoksa hemen ütüye mi verilecek? Nasıl dezenfekte edilecek? Tüm bunlar cadde mağazalarda test ediliyor. AVM’lerde testler içinse yatırımcılarla perakendecilerin görüşmeleri sürüyor.

YENİ TEDBİRLER

AVM 'lerde yeni dönemde uygulanacak tedbirler özetle şu şekilde:

- Güvenlik görevlileri şeffaf bölmelerde olacak
- Müşterilerin ısısı ölçülecek
- Müşteriler için belirli patikalar çizilecek ve bu alanlardan ilerlemeleri istenecek
- Fiziki mesafe kameralarla takip edilecek
- 1000 kişilik bir AVM'ye 100 kişi girebilecek.