"AVM'ler Tam Kapanmanın Ardından Tedbirlerle Açılacak" İddiası

Alışveriş merkezlerinin tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs'tan sonra tedbirlere uyularak hizmet vermeye başlayabileceği iddia ediliyor.

"AVM'ler Tam Kapanmanın Ardından Tedbirlerle Açılacak" İddiası

Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs'a saatler kala, vatandaşlar Alışveriş merkezleri gibi alanların açılıp açılmayacağını merak etmeye başladı.

Hali hazırda yüzbinlerce kişiye istihdam sağlayan AVM'lerin tedbirlere uyumla daha önceki süreçteki gibi açılabileceği kulislerde konuşulsa da son gelişmelerin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İhtiyatlı normalleşme' açıklamasının ardından bir süre daha kapalı kalabileceği de iddia ediliyor.

AVM'lerle ilgili son karar Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından belli olacak.

Tam kapanmanın ardından önceliğin küçük esnafa verileceği, daha sonra aşama aşama Haziran ayına doğru tedbirlerin daha da gevşetilmesi bekleniyor.

Bazı ülkelerde açık alanlarda maske kısıtlaması yavaş yavaş sonlanıyor. ABD'nin ardından, günlük 200'ün üzerinde can kaybı açıklayan Polonya'da da açık alanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı.

Polonya hükümeti, restoranlar, kafe ve barların açık alanlarının açılmasına müsaade ederken, kapalı alanlar ve toplu taşımadaki maske zorunluluğunun sürdürülmesi yönünde karar aldı.