Asgari Ücrette Kritik Toplantı Başladı! İşveren Kesiminin Görüşleri Alınacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı çevrimiçi olarak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde yapılıyor.

Asgari Ücrette Kritik Toplantı Başladı! İşveren Kesiminin Görüşleri Alınacak

Çalışma  genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanan komisyonda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat başkanlık edecek. TİSK heyetinin görüşlerini paylaşacağı toplantıda, Hazine ve Maliyet ile Ticaret Bakanlıklarının da ekonomik veri ve rapor sunumu yapması bekleniyor.

İlk toplantının ardından Türk İş Genel Başkanı asgari ücretle ilgili hükümet ve işveren kesiminden gelecek olumlu rakamlara imza atabileceklerinin söylemişti. 

Asgari ücretiin 40 yıl içerisinde sadece 4 kez işçi, işveren ve hükümet mutabakatıyla belirlendiğini söyleyen Atalay, asgari ücretin 40 sene önce başlangıç ücreti olduğunu fakat an itibariyle 7 milyon insanın geçim ücreti haline geldiğini, fakat insanların bu ücretlerle geçinemediğini söyledi. Hak-iş ve DİSK ile görüşmelerini sürdüreceklerini de söyleyen Türk İş Başkanı, TÜİK'in gıda harcamaları konusunda da net bir açıklama yapması gerektiğini vurgulayarak, "TÜİK, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını açıklasın. Ona göre hareket ederiz. Toplumun yüzde 40'ı güzel bir haber bekliyor. Güzel haberlere toplumun bu dönemde daha çok ihtiyacı var. İnşallah, umut ettiğimiz bir rakam önümüze gelir, biz de masada imzalarız." ifadelerini kullandı.