Araç Sahipleri Dikkat: 1 Aralık' Başlıyor.. 1183 TL Cezası Var

Araç sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede 1 Aralık'ta ticari araç sürücülerine psikoteknik testi zorunluluğu geleceği bildirildi.

Araç Sahipleri Dikkat: 1 Aralık' Başlıyor.. 1183 TL Cezası Var

Araç sahipleri dikkat: 1138 TL cezası var.

Geçtiğimiz hafta İstanbul 'da otobüs durağına halk otobüsünün dalması ve bu olaydan önce-sonra bu şekilde birçok olayın meydana gelmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayımladı. 

Yayımlanan genelgede 1 Aralık 2019  tarihine dikkatler çekildi ve  ticari araç sürücülerinin belgelerini ve psikoteknik raporlarını gündeme getirildi. 

Yayımlanan genelgede , insan hatası nedeniyle meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesinin hedeflendiği bildirildi. 

Sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza, hız kontrolü ve saldırganlık gibi durumlarda; davranış ve tepkilerini ölçmek için uygulanılan psikoteknik testi, 1 Aralık 'tan itibaren ticari araç sürücülerine zorunlu hale geliyor. Bu testi yapmayanlara 855 TL ceza kesilecek. 

ARACIN SAHİBİNE 855 , SÜRÜCÜSÜNE 283 TL CEZA KESİLECEK

Konu ile ilgili yayımlanan genelgede İçişleri Bakanlığı , psikoteknik test raporunu yaptırmayan sürücünün kullandığı aracın sahibine 855 TL , şoföre ise 283 TL ceza kesileceğini duyurdu. Söz konusu cezalar 1 Aralık 2019 tarihinden sonra bu testi yapmayan sürücülere uygulanacak. 

PSİKOTEKNİK TEST RAPORU NEDİR NASIL ALINIR?

Psikoteknik testi , riskli şoförlerin trafiğe çıkarılmaması için uygulanan testtir. Bu test psikologlar eşliğinde alınır. 

1-1,5 saat süren test içinde vatandaşlara dikkat testi, muhakeme testi, koordinasyon testi, hız mesafe testi, seçici dikkat testi, görsel algı bellek testi, çarpışma tahmin testi, kişilik testi, çevresel görsel görüş testi, görsel süreklilik testi, hız testi ve trafik ile ilgili görüş testi adı altında toplamda 12 farklı test uygulaması yapılacak. 

Testi başarı ile geçenlere Psikoteknik Test Raporu verilecek. Testte başarısız olanlar bu raporu alamayacak ve ticari araç kullanamayacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA