Araba Alacaklar ve Araç Sahipleri İçin E Devlet'te Yeni Hizmet: ARAÇLARIM

E Devlet kapısı üzerinden yeni bir hizmet erişime açıldı. Araç sahiplerini ve araba almak isteyenleri ilgilendiren açıklamada artık bir araba ile ilgili tüm bilgilerin tek ekrana taşındığına yer verildi.

Araba Alacaklar ve Araç Sahipleri İçin E Devlet'te Yeni Hizmet: ARAÇLARIM

Son dakika: Milyonları ilgilendiren hizmet e Devlet kapısında.

Milyonlarca araç sahibini ve araç almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı 'ndan yapılan açıklamada e Devlet kapısı üzerinden ARAÇLARIM adlı bir sekmenin açıldığı bildirildi.

Açılan sayfa ile artık vatandaşlar , bir araçla ilgili tüm bilgilere bu sayfa üzerinden erişebilecek. 

E DEVLET 'TEN AÇIKLAMA

E Devlet kapısında ARAÇLARIM sekmesine baktığımızda "Bu hizmeti kullanarak, araçlarınızla ilgili; sigorta, ceza, muayene, geçiş, borç gibi tüm bilgileri tek bir yerden görüntüleyebilir ve ilgili işlemleri yapabilirsiniz." ifadeleri yer alıyor.

Bir kişi , bu hizmetle üzerine kayıtlı olan tüm araçların bigilerine erişebilecek. 

AYRI SAYFALAR TEK SAYFADA TOPLANDI

Daha önce 15 'den fazla hizmet e Devlet kapısı üzerinden sunuluyor ve araçlar için bilgilere ayrı ayrı bakılıyordu. Ancak yeni sistemde artık vatandaşlar , ARAÇLARIM sekmesinden araba ile ilgili tüm bilgileri görebilecek. 

Vatandaşlar, e devlet kapısı üzerinden hiçbir yere gitmeden sigorta, ceza, muayene, otoyol geçişi ve borç durumu gibi birçok bilgiyi öğrenebilecek.

Daha önce Gelir İdaresine kimlik doğrulama ile ulaşılabilen hizmetlere de bu sayfa üzerinden erişilebilecek. 

Cezalar da bu sayfa üzerinden ödenebilecek. 

https://www.turkiye.gov.tr/araclarim

Yukarıdaki linke gidin. Daha sonra ŞİMDİ KİMLİĞİMİ DOĞRULA yazan kısma tıklayın.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda , üzerine kayıtlı araçları göreceksiniz. Buradan bilgilere erişebilirsiniz.