Ankara'da Kurban Fiyatları Belli Oldu! En Ucuzu 700 TL

Kurban bayramına kısa bir süre kala başkent Ankara'da kurban fiyatları da belli oldu. İstanbul'a da kurbanlık hayvan girişleri başlıyor. Ankara'da küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyat ortalaması netleşti.. İşte Detaylar...

Ankara'da Kurban Fiyatları Belli Oldu! En Ucuzu 700 TL

Ankara'da Kurban Fiyatları Belli Oldu! En Ucuzu 700 TL 

Kurban bayramına kısa bir süre kala başkent Ankara'da kurban fiyatları da belli oldu. Ankara'da küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatları 700 TL ile 2 Bin TL arasında satışa sunulurken, büyükbaş hayvanların 7 Bin ile 18 Bin TL arasından satışa sunulacağı öğrenildi. Ankara, Kars, Van, Diyarbakır, Kırşehir'in de bulunduğu bir çok ilden getirilen kurbanlıklar, denetimlerin sonrasında satış alanlarına alınmaya başlandı. Büyükbaş hayvanların sağlık raporu, pasaport ve dezenfektan belgeleri ile küçükbaş hayvanların gerekli belgelerini inceleyen ekipler, gebe hayvan satışının önlenmesi için de pazar yerlerinde veteriner görevlendirdi. 

İSTANBUL'A KURBANLIK HAYVANLAR 27 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GİRİYOR

Bu arada İstanbul'a da kurbanlık hayvan girişlerinin önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi. İstanbul'da 27 Temmuz'dan itibaren satışlar başlayacak. Konuya ilişkin geçtiğimiz gün Valilik tarafından yapılan bilgilendirmede, "Vatandaşlarımızın sağlıklı kurbanlık ihtiyacını karşılamak için Riva ve Çamlıca Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktalarında, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimlerce 7/24 saat çalışma esasıyla gerekli kontroller yapılacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen 'HaySag' mobil uygulaması üzerinden vatandaşlarımız; satın alacakları kurbanlık hayvanın kulak küpe numarasıyla tür, ırk, cinsiyet, yaş ve aşılama bilgilerini sorgulayabileceklerdir. Ayrıca bu uygulama ile zoonoz hastalıklar, hayvan refahı ve hayvan sevklerinde bulunması gereken belgelerin bilgisine de ulaşabileceklerdir." ifadeleri de yer aldı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA