Aksaray'ın Yeni Valisi Ali Mantı Kimdir? Nerelidir?

Ali Mantı, Bingöl Valisi iken bugün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valisi olarak atandı. Peki Ali Mantı kimdir? Yeni Aksaray Valisi nerelidir?

Aksaray'ın Yeni Valisi Ali Mantı Kimdir? Nerelidir?

Bingöl Valisi Ali Mantı Aksaray Valisi olarak atandı.

Bugün Resmi Gazete 'de yayımlanan Valiler kararnamesi ile 39 İlin Valisi değişti. Yayımlanan kararnameye göre Bingöl Valisi Ali Mantı, Aksaray Valisi olarak atandı. Peki Ali Mantı kimdir? Nerelidir?

2 Ocak 1964 yılında Çorum 'un Alaca İlçesi 'nde dünyaya gelen Ali Mantı, ilk, orta ve lise öğrenimini Alaca ’da tamamladı ve 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden başarı ile  mezun olmuştur.

1990 yılında Tokat Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğe başlayan Ali Mantı, sırasıyla Amasya Göynücek, Trabzon  Şalpazarı, Kayseri Akkışla İlçeleri 'nde Kaymakam Vekilliği, Yozgat Yenifakılı-Şefaatli, Artvin Ardanuç ve Kastamonu Çatalzeytin, Balıkesir Bandırma İlçelerinde ise Kaymakamlık, Sivas, Amasya, Kayseri illerinde Vali Yardımcılığı görevlerini başarı ile yerine getirdi.

Daha önce Ankara Mamak Kaymakamı iken son görev yeri olan Bingöl 'e Vali olarak atanan Ali Mantı 30 Hairan 2017 yılından bu yana orada görev yapıyordu. Ali Mantı bugün yayımlanan kararname ile Aksaray Valisi oldu.

Ali Mantı evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  |  Ankara