AK Parti'den Mahkum Affı ve Suriye Açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD ile yaşanan gerilim, Suriye meselesi ve MHP'nin gündeme getirdiği mahkum affı teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den Mahkum Affı ve Suriye Açıklaması

Numan Kurtulmuş, Türkiye - ABD ilişkilerinin ilk kez gerilmediğini, daha önce de ikili ilişkilerde gerginlik yaşandığını söyledi.

Kurtulmuş, "Türkiye olarak yapacağımız şey, bu olup-bitenleri doğru okumak ve rasyonel bir şekilde hareket etmektir. Şunu da vatandaşlarımızın rahatlaması açısından söylüyorum: Yani bu genel tablonun dışında Türkiye-ABD ilişkileri tarihimiz boyunca ilk sefer gerginleşmiyor. Hiçbir zaman ABD-Türkiye ilişkileri bir lineer çizgi takip etmedi, inişli çıkışlı bir seyir takip etti. Ben ABD’nin Türkiye gibi bir ülkeyi, Orta Doğu’da bir müttefik olarak kaybetmeyi göze alamayacağını düşünüyorum. Sonuçta cesaretle, kararlılıkla ve rasyonel olarak bu saldırıları karşılıyoruz, karşılamayı kararlılıkla sürdüreceğiz ve inşallah Türkiye buradan kazançlı çıkacaktır." dedi.

F-35'lerin teslimi konusuna da değinen Kurtulmuş, "F35 meselesi yine ABD yönetimi, Trump yönetimi tarafından son derece haksız ve ABD’nin de menfaatlerine fayda vermeyecek şekilde istismar edilen bir konu oldu. Türkiye herhangi bir yerden bir mal satın almıyor, Türkiye kendisinin de ortak olduğu bir projede üretilen uçaklardan satın alma talebinde bulunuyor ve bununla ilgili anlaşmalar zaten yapılmış, bir süreç işliyor. ABD yönetiminin aldığı tüm kararlara rağmen de bu süreç devam ediyor" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin sık sık gündeme getirdiği Mahkum Affı meselesinin AK Parti gündeminde olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "MYK’da gündeme geldi. Şu anda Ak Parti’nin, hükümet partisinin gündeminde af konusu yoktur. Dolayısıyla bizim için değerlendirme dışı olan bir konudur" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA