Adalet Bakanlığı Sınavları için Başvurular 1-8 Ekim Tarihlerinde Alınacak

Adalet Bakanlığı'nın 2020 Adli Yargı, 2020 Adli Yargı-Avukat, 2020 İdari Yargı kapsamında düzenleyeceği sınavlara başvuru işlemleri ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden 1 Ekim ile 8 Ekim 2020 tarihleri arasında alınacak.

Adalet Bakanlığı Sınavları için Başvurular 1-8 Ekim Tarihlerinde Alınacak

21 Kasım'da uygulanacak sınavın sonuçları için de tarih netleşmiş durumda. ÖSYM takvimine göre ilgili sınavın sonuçları 21 Aralık 2020 tarihinde ÖSYM'nin sınav sonuç sayfası üzerinden (sonuc.osym.gov.tr) ilan edilecek. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan ilanda, sınavın 15 şehirde yapılacağı kaydedildi. Resmi gazete'de alıma dair ayrıca, "2020 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Bakanlığımızca yazılı yarışma sınavı ve mülâkat ile 9-5 dereceli kadrolara; 1) 1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı, 2) 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı, 3) 100 idari yargı hâkim adayı, alınacak olup yazılı yarışma sınavları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21-22 Kasım 2020 tarihlerinde, aşağıda belirtilen sınav merkezlerinde dört oturumda yapılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Başvuru süreciyle ilgili, "Sınava başvurular, 1-8 Ekim 2020 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır." denildi.