​​​​​​​Açıklama Bugün Geldi! TTK 1500 Yeni İşçi Alacak! Yaş Sınırı 35'e Yükselecek Mi?

TTK'nin 1500 işçi alımıyla ilgili bekleyiş devam ederken, TTK işçi alımlarında yaş sınırı ve personel alımıyla ilgili resmi duyuru beklentileri TBMM'de de gündeme geldi.

​​​​​​​Açıklama Bugün Geldi! TTK 1500 Yeni İşçi Alacak! Yaş Sınırı 35'e Yükselecek Mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda TTK'nın 1500 işçi alımı konusunu gündeme getiren Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 1500 işçi alımında yaş sınırının 30 değil 35 olması gerektiğini söyledi. Adalet Komisyonu Başkan Vekili Yılmaz Tunç ise, TTK'nin personel alımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, önümüzdeki günlerde personel alımıyla ilgili resmi duyurunun yayımlanacağını söyledi.

TBMM'de Zonguldak'ta kaçak maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçileri hatırlatarak konuşmasına başlayan Deniz Yavuzyılmaz, "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; geçtiğimiz hafta maalesef 3 madenci kardeşimiz Zonguldak'ta kaçak bir maden ocağındaki patlamada hayatını kaybetmiş, bu olayın ardından valilik kaçak ocakları kapatma çalışmalarına başlamıştır. Ancak Zonguldak'ta sorun sadece kaçak ocak sorunu değildir, aynı zamanda işsizlik sorunudur. Bu iki sorunu aynı anda çözmek gerekir. Kaçak ocaklarda çalışan işçilerin Türkiye Taşkömürü Kurumunda veya başka yasal sahalarda istihdam edilmesi acilen sağlanmalıdır." dedi. TTK'da her yıl 2 bin işçinin emekliye ayrıldığını fakat alımların yetersiz olduğunu bu yüzden de personelin yıprandığını vurgulayan Özyılmaz, "TTK'ya alınacağı söylenen 1.500 işçi konusu, sorunları değil çözmek, ötelemeye bile yetmez. Madenlere alınacak işçilerin yaş sınırı 30 değil, en az 35 olmalıdır. Kaçak ocaklar sorununu çözmek, geçim derdi ile can güvenliği arasına sıkışmış işçi gerçeğini anlamaktan ve TTK gibi kurumlarımızı tekrar ayağa kaldırmaktan geçmektedir." dedi.

Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç ise alımla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "1.500 işçi alımıyla ilgili bir çalışma var, bununla ilgili de önümüzdeki günlerde açıklamalar yapılacaktır diyorum." dedi.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAMU PERSONELİ ADAYI SİTESİNİN MOBİL UYGULAMASINI CEP TELEFONUNUZA İNDİREBİLİRSİNİZ.

İNDİRMEK İÇİN TIKLA.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA