Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Mike Pence, NATO'nun 70. Kuruluş Yildönümü vesilesiyle ABD'nin başkentinde düzenlenen bir etkinlikte konuştu.
Pence, NATO Birleştirir İttifak 70. yaşında etkinliği kapsamındaki konuşmasında, Türkiye'nin F-35 ve S-400 arasında seçim yapması gerektiğini ima etti.
Pence, 'Türkiye seçim yapmalı. Tarihteki en başarılı askeri ittifakta önemli bir ortak olarak mı kalmak istiyor ya da bu ortaklığın güvenliğini umursamaz kararlarla riske mi atmak istiyor' ifadelerini de kullanırken, konuya ilişkin sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Pence, 'Türkiye'nin S-400 alımı NATO'ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır.' dedi. Pence, geri adım atılmayacağını, S-400 hava sisteminin Türkiye tarafından alınmasının NATO'ya ve ittifakın gücüne karşı büyük tehlike teşkil ettiğini söyledi.
Adama sormazlarmı yunanlılardaki s300 ler ney diye?
ABD ye mi kalmış Türkiye nin silah işi,kendi işine bak Amerika sana ne kardeşim Türkiye nin fuzesinden cephesinden kaç yüz kilometreden Türkiye nin iç işlerine karışmak sana mı düştü, NATO sana mı kaldı öbür ülkelerin silahları yok mu da sen ne karışıyon sana mı sorucaz napicagimizi mal mal konuşursunuz anca salak abd, işinize geldiği gibi konuşursunuz da size sormazlar mı sizin niye silahıniz fuzeniz var diye önce kendine bak kendi ülkene bak ondan sonra Türkiye ye laf atmaya kalk adam olun adam.