81 Şehirde Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak 1 İlçe Hariç-İşte Saatleri

Son dakika : Hafta sonu 81 şehirde YKS nedeniyle sokağa çıkma yasağı olacak. Ancak 1 ilçede sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağı bildirildi.

81 Şehirde Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak 1 İlçe Hariç-İşte Saatleri

Son dakika : 81 şehirde hafta sonu sokağa çıkma yasağı var 1 ilçe hariç.

Muğla'nın Marmaris ilçesinden son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre bu ilçede tatil için bulunanlar, korona tedbirleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dolayısıyla hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında plajları kullanıp, turistik ziyaretler gerçekleştirebilecek.

Kaymakamlık tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada YKS 'nın en uygun şartlarda yapılması için 27 Haziran'da 09.30 ile 15.00 ve 28 Haziran'da da 09.30 ile 18.30 saatleri arasında belirli istisnalar çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği hatırlatıldı.

İşte açıklama:

"Halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan turistler, kısıtlama sürecince plajlardan yararlanıp (konakladıkları tesise ait plaj bulunmaması halinde halk plajları dahil), müze ve ören yerleri ile tarihi, kültürel, dini anıt, ibadethane ve türbe ziyaretleri yapabilecek."

Kurul tarafından, bu hizmetleri sunacak işletme ve yerlerde çalışanların da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

81 ŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK

YKS nedeniyle sokağa çıkma yasağı 27 ve 28 Haziran tarihlerinde bazı saatler arasında olacak. 

TYT 'nin yapılacağı 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

AYT ve YDT 'nin uygulanacağı 28 Haziran 2020 Pazar günü ise saat 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı olacak.