80 TL'ye Kadar Olan Elektrik Faturalarını Devlet Karşılayacak-Peki Şartlar Neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, 150 KW'a kadar elektrik tüketiminin devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Peki bu düzenlemeden kimler faydalanacak?

80 TL'ye Kadar Olan Elektrik Faturalarını Devlet Karşılayacak-Peki Şartlar Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , önceki gün elektrik faturası destek müjdesini vermişti.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklamasının ardından kimlerin elektrik faturası desteklerinden faydalanacağını araştırmaya başladı. Söz konusu düzenlemenin detayları henüz belli olmadı. 

Erdoğan yaptığı açıklamada, düzenli olarak sosyal yardım alan vatandaşların 150 kw'ye kadar elektrik tüketimlerini devletin üstleneceğini kamuoyuna duyurdu.

Önceki gün TBMM 'de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir dizi müjdeyi daha paylaşmak istiyorum" diyerek  başladığı sözlerinde şu ifadeleri kullandı:

"Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kw/saat elektrik tüketimini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda 2,5 milyon üzeri hanede 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılayacak."

Söz konusu elektrik desteğinden, özellikle düzenli geliri olmayan vatandaşların faydalanması, durumu kötü olan ve geliri düşük olan vatandaşların yararlanması bekleniyor. Burada ödenecek olan fatura bedeline de sınırlama getirilecek. Örneğin 150 kw'nin üstündeki kullanımlar devlet tarafından karşılanmayacak.

Söz konusu düzenlemeden yaklaşık 2.5 milyon kişinin yararlanması planlanıyor. Detaylar belli olduğunda kamubulteni.com olarak takipçilerimize bildireceğiz. 

Kamubulteni.com  | Ankara