28 Ekim Yarım Gün mü Tatil? Bankalar, PTT, Noter ve Kargolar Açık mı 29 Ekim?

29 Ekim 2020 Cumhuriyet Bayramı'nın yıldönümü geldi. Resmi bayramın gelmesi ile birlikte en çok merak edilen konu 28 Ekim'in yarım gün mü tam gün mü olduğu, 29 Ekim'de PTT, bankalar, kargolar, nnoterlerin açık olup olmayacağı konuları oldu. İşte cevap.

28 Ekim Yarım Gün mü Tatil? Bankalar, PTT, Noter ve Kargolar Açık mı 29 Ekim?

PTT, kamu kurumları, Bankalar yarım gün mü? 29 Ekim'de açık mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yıldönümünün gelmesi ile birlikte en çok merak edilen konu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü nerelerin açık, nerelerin kapalı olduğu sorusu oldu. Vatandaşlar, internet üzerinde bankaların bugün açık olup olmadığını , PTT'nin açık olup olmayacağını , kargoların açık olup olmayacağını araştırmaya başladı.

28 EKİM YARIM GÜN MÜ?

Resmi tatillere baktığımızda 2020 yılında 28 Ekim 2020 Çarşamba günü yarım gün tatil görünüyor. Kamu kurumlarında bugün yarım gün tatil olacak. Öğleden sonra şilem olmayacak. 29 Ekim 2020 Perşembe günü ise tüm kamu kurumları tam gün olarak kapalı olacak ve Cumhuriyet Bayramı tatili olacak.

PTT AÇIK MI?

28 Ekim yarım gün tatil oldu ve PTT'ler öğleye kadar çalışacak. Öğle saatlerine kadar çalışacak PTT'ler, öğleden sonra kapalı olacak. 29 Ekim 2020 Perşembe günü ise ülke genelinde PTT'ler kapalı olacak işlemler görülmeyecek. PTT'ler 30 Ekim 2020 günü işleme başlayacak. PTT kargo da bugün yarım gün çalıştı ve 29 Ekim günü kapalı olacak.

BANKALAR AÇIK MI?

28 Ekim 2020 günü yarım gün tatil olması nedeniyle bankalar da öğleye kadar çalışacak. Öğleye kadar çalışacak bankalar, daha sonra tatile girecek ve işlemler öğleden sonra olmayacak. 29 Ekim günü de bankalar tam gün kapalı olacak. Bugün öğleden sonra gerçekleşecek EFT  işlemleri ise 30 Ekim 2020 sabah saatlerinde gerçekleşecek.

KAMU KURUMLARI

Kamu kurumları bugün yarım gün çalışacak. 29 Ekim'de ise tam gün kapalı olacak. Öte yandan noterler de bugün yarım  gün yarım tam gün kapalı olacak. Nöbetçi noter uygulaması devam edecek.

YURT İÇİ- MNG-ARAS KARGO ÇALIŞACAK MI?

Bu konuda henüz kargo şirketlerinden bir açıklama gelmedi. Özel kargo şirketlerinin çalışması bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA