20 Yaş Altı - 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Geldi

65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı için son dakika açıklaması geldi.

20 Yaş Altı - 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Geldi

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı açıklaması geldi.

Korona tedbirleri kapsamında geçtiğimiz Mart ayında 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. 65 yaş üstü vatandaşların artından 20 yaş altındaki gençlere de sokağa çıkma kısıtlaması geldi. 

BİLİM KURULUNDA KONUŞULDU

Korona yüzünden 45 günden fazladır sokaklara çıkamayan yaşlı vatandaşların durumu Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında gündeme geldi. Bilim Kurulu , 65 yaş üstü vatandaşların günün belirli saatlerinde dışarı çıkması konusunda bir tavsiye kararı aldı. 

Alınan tavsiye kararı Cumhurbaşkanlığı 'na iletildi. 

KABİNE TOPLANIYOR

Bugün kabine toplantısı düzenlenecek. Düzenlenecek kabine toplantısında 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı konusu gündeme gelecek ve yaşlı vatandaşların belirli saatlerde izinli olarak dışarı çıkmasının önü açılacak. 

NÜFUS YOĞUNLUĞUNA GÖRE

Edinilen bilgilere göre il ve ilçelerin nüfus yoğunluğuna bakılacak ve izinler yaş kademelerine göre esnetilecek. Sokağa çıkma yasağı konusunda karar İl Pandemi kurullarında olacak. Şehrin Valisinin başkanlığında toplanacak Pandemi kurulu , yaşlıların sokağa çıkma yasağını görüşecek ve hangi saatler arasında dışarı çıkılacağı karara bağlanacak. 

YAŞA GÖRE DIŞARI ÇIKILACAK

Kalabalık olan şehirlerde yaşlıların yaş aralıklarına göre dışarı çıkılması kararlaştırılacak. Örnek vermek gerekirse, kalabalık bir ilçede 65-70 yaş arası farklı saatlerde, 70 yaş üstü vatandaşlar ise farklı saatlerde dışarı çıkacak. 

SADECE HAFTA SONLARI

Yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde yaşlıların dışarı çıkacağı bildirildi. 

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

20 yaş altı gençler için ise bir düzenleme yok. Bayram sonrası gençlerin sokağa çıkma yasağı esnetilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA