1 Haziran'dan İtibaren Restoranlar, Lokantalar, Kıraathane, Çay Bahçeleri ve Dernek Lokalleri Açılıyor

 Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında ilk kapatılan işletmelerden olan ve en çok zararı gören işletmelere izinler art arda geldi. Restoranlar, Lokantalar, Kıraathane, Çay Bahçeleri ve Dernek Lokalleri Açılıyor, eğlence mekanları kapsamına giren , disko ve barlar ile nargile kafelerin açılmayacağı bildirildi.

1 Haziran'dan İtibaren Restoranlar, Lokantalar, Kıraathane, Çay Bahçeleri ve Dernek Lokalleri Açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği Kabine toplantısının ardından restoranlar, dernek lokalleri, kıraathaneler , kafe ve pastanelere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu işletmelerin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallar çerçevesinde hizmete açılacağını belirtirken, eğlence mekanlarının henüz kapsama alınmadığını da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki Pazartesi, yani 1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu , kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır. Sadece kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi değildir." diye konuştu.