Taşeronların Maaş Zammı ve KİT'lere Kadroda Son Dakika Gelişmesi: Talepler Toplandı ve..

Kadroya geçen taşeron işçilerin maaş zamları ve kadroya alınmayan KİT taşeronlarının kadroya alınması için önemli açıklama geldi. Hak İş Genel Başkanı yaptığı açıklamada taleplerin toplandığına yer verildi.

Taşeronların Maaş Zammı ve KİT'lere Kadroda Son Dakika Gelişmesi: Talepler Toplandı ve..

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan 'dan önemli taşeron açıklaması.

Ankara 'da Öz İplik-ş Sendikası tarafından düzenlenen 13. Olağan Genel Kurulu 'na katılan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, burada önemli açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ ENFLASYONUN ALTINDA MAAŞ VERMEDİ

AK Parti hükümetleri dönemindeki maaşlara değinerek açıklamasına başlayan Arslan, "Kadroya yeni geçen işçiler için de enflasyon farkının uygulanmasını istiyoruz. Hükümetimizden talebimiz taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın, KİT’lerde çalışan kadro alamamış arkadaşlarımızın ücret zamlarının enflasyon oranında arttırılması. Bütün taşerondan kadro alan arkadaşlarımızdan, KİT’lerde ve bakanlıklarda çalışan arkadaşlarımızdan taleplerini yazılı olarak aldık ve bir imza kampanyasına dönüştürdük” dedi.

ASGARİ ÜCRET BAŞKA BİR BOYUTA TAŞINMALI

Açıklamasının devamında asgari ücrete değinen Arslan, “Asgari ücretin Türkiye’deki uygulamaları ve dünyadaki uygulamaları farklı. Türkiye’deki uygulama, asgari ücret eşittir geçim ücreti. Çünkü 8 milyona yakın insan asgari ücretle çalışıyor. Dünyada asgari ücret uygulanabilecek en düşük, en az ücrettir. Bizim ülkemizde 8 milyonu daha sonra da 15 milyonu ilgilendiren bir noktaya gidiyor. O yüzden asgari ücreti tartışırken, eğer bunu geçim ücreti olarak tartışırsanız geldiğimiz noktadaki asgari ücret yetersiz kalır. Asgari ücretin belirlenmesindeki sistemin yeniden oluşturulması gerekiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Türkiye genelinde toplu sözleşme yapmak için yapısının değişmesini istiyoruz. İşçilerin ve pek çok işçi temsilcilerinin olduğu bir asgari ücret tespit komisyonunu oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

VERGİ YÜKÜ

İşçi vergilerindeki ağır yüke değinen Arslan şu şekilde açıklamasını sonlandırdı:

“1 Mayıs 2018 kutlamalarımızı bizim için önemli bir tema süslemişti. ‘Vergi adaletsizliğine son verilsin’ demiştik. Özellikle ücretlilerin vergi dilimlerinin kısa sürede bir üst orana çıkmış olması Ocak ayındaki ücretlerimizin Aralık ayına geldiğimiz zaman yüzde 20 ile yüzde 25 arasında azalmış olması bizim için büyük bir handikaptır. Türkiye OECD ülkeleri içerisinde ücretlerdeki vergi yükünün en yüksek olduğu ülkelerden bir tanesidir. Biz hem işletmelerimizin üzerindeki çalışanlarla ilgili olan vergi yükünün azaltılması, hem de asgari ücret düzeyindeki arkadaşlarımızın vergi dilimlerinin en aza indirilmesi konusunda talebimiz ve çabamız var”

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN