Taşeronda Son Dakika Haberi: Mahkemeden Emsal Karar

Taşeron işçi iken KHK öncesi işten gerekçesiz çıkarılan bir işçi , mahkemeye başvurdu. 2.5 yıl süren hukuk mücadelesi sona erdi ve işçi kamuya alındı. İşte o karar.

Taşeronda Son Dakika Haberi: Mahkemeden Emsal  Karar

Taşeronda önemli karar.

Güvenlik İş Sendikası bünyesinde olan , KHK ile kadroya geçmeden önce işten gerekçesiz çıkarılan personel , mahkeme kararı ile görevine geri geldi. 

Güvenlik İş Sendikası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, 24 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 696 sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşları nezdinde 04 Aralık 2017 tarihi itibariyle çalışmakta olan taşeron işçilerin kadroya geçirildiğinin altı çizildi. 

KHK'dan önce, yani 7 Ağustos 2017 günü , Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde çalışmakta olan personel , herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. KHK öncesi işten çıkarılan işçi, kadroya geçiş hakkından da faydalanamadı ve işsiz kaldı.

Olay yargıya taşındı ve Samsun 2. İş Mahkemesi 'nde görülen dava karara bağlandı. Samsun 2. İş Mahkemesi ile Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesinin 27/09/2018 tarih ve E.2018/2074, K.2018/1326 sayılı kararı işçiyi sevindirdi.

YİNE RED GELDİ

Bu karar sonrası işçi için kadro talebi iletildi. Bu talep de reddedildi. 

Üniversitenin ret işlemine karşı Hukuk Müşavirliği , Samsun 1. İdare Mahkemesi 'ne başvurdu ve red kararının iptal edilmesini , personelin işçine iade edilmesini istedi. 

MAHKEME ŞARTLARI TAŞIYOR DEDİ

Mahkeme işçinin gerekli şartları taşıdığına hükmetti ve KHK öncesi işinden gerkeçesiz çıkarılan işçinin kadrolu kamu işçisi statüsüne alınmasına hükmetti. 

2,5 yıl süren yargı süreci sonrası işçi , kamu bünyesinde 4/D'li işçi olarak çalışmaya hak kazandı. 

KADIN ERKEK TAŞERON VE KAMU İŞÇİLERİ BU SAYFADA TIKLA KATIL

Mahkeme kararı sonrası Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından aşağıdaki evrak işçiye gönderildi ve 2,5 yıl süren mahkeme süreci tamamlanmış oldu.