Taşeronda Maaş Zammı Sevindi-Darısı Diğer İşçilere

Kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarına zam ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Belediyeler , toplu iş sözleşmesi imzaladı ve işçi maaşlarına zam yaptı.

Taşeronda Maaş Zammı Sevindi-Darısı Diğer İşçilere

Taşeronda bir güzel haber daha.

Çorum Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan ve KHK ile kadroya geçen taşeron işçiler ile TİS imzalandıo.

Belediye bünyesinde çalışmakta olan bin 311 işçi, yeni sözleşmeye göre yüzde 37  oranında maaş zammı aldı. Bunun yanı sıra bazı sosyal hak ve yardımlar da elde etti. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, düzenlenen törende en düşük işçi yevmiyesinin 88 liradan 99 liraya yükseldiğini söyledi.

Gül, açıklamasının devamında işçilerin ihtiyaç durumuna göre zam yapıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu sözleşmeyle  evli personelimiz aile yardımı almaya başlayacak. İkramiyede yüzde 420 oranında  artış yaptık. Çocuk yardımlarında yüzde 174, yemek ve yakacak yardımlarını yüzde  40, dini bayramlarda yaptığımız yardımda yüzde 87, öğrenim yardımlarında yüzde 91  artış sağladık. Daha önce sözleşmede olmayan mama, bez ve sünnet yardımı gibi  kalemleri de ekledik."

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Taşeron kardeşlerimizle toplu iş sözleşmesi  imzalayamıyorduk. Bu bizim için bir hüzündü. Taşeron işçilerin kadroya  alınmasında Hak-İş'in ciddi emeği var. 2016 yılında başlattığımız süreçten  bugünlere geldik. Taşeron kardeşlerimizin kadro aldıktan sonra ilk toplu  sözleşmelerini imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Hizmet-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de , maaş zammı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Mahalli idareler seçimlerine 15 gün kaldı. Türkiye üzerinde oyun  oynamaya çalışanlar var. Seçimde, 'Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan kan  kaybetsin de başına çullanalım, onları yok edelim.' düşüncesindeler. Onlara  fırsat vermemek için dimdik durmalıyız. Öncelikle bütün kardeşlerimiz sandığa  gitmeli. Bu bir görevdir. Oy kullanırken de kullanacağı kişinin kendisine,  şehrine, ülkesine ne katkı sağlayacağını değerlendirmelidir."
 
BURSA 'DA YÜZDE 41 ZAÖ

Bursa Büyükşehir Belediyesinde çalışan kadrolu taşeron işçilerin maaşlarına da 2 yıllık süreçte sosyal haklarla birlikte yüzde 41 oranında zam yapıldı. 

Darısı diğer işçilere.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN