Taşeronda KHK'ya Rağmen TİS ve Maaş Zammı

Taşeronda son dakika haberi: Bir belediye , KHK 'ya rağmen kadroya geçen işçiler ile Toplu Sözleşme imzaladı.

Taşeronda KHK'ya Rağmen TİS ve Maaş Zammı

Taşeronda Toplu İş Sözleşmesi sevindi.

696 sayılı KHK ile kadroya geçen taşeron işçiler , 2020 yılına kadar YHK 'ya bağlı olduğu için enflasyon farkı zammı alamıyordu. Taşeron işçilerin toplu sözleşmeye dahil olma talepleri de henüz karşılık bulmuş değil.

 Ancak bazı belediyeler , bünyesinde çalışan işçilerle yeni toplu sözleşmeye imza attı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Seyhan Belediyesi sözleşme imzaladı.

DİSK ile Genel-İş Adana Şubesi ve Seyhan İlçe Belediyesi arasında  imzalanan TİS, işçiler tarafından büyük sevinçle karşılandı. Seyhan İmar AŞ işçilerini ilgilendiren bir yıllık TİS imzaladı. İmzalanan TİS 'in diğer belediyelere örnek olması çağrısı yapıldı.

Düzenlenen TİS 'te konuşan  DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, söz konusu sözleşmenin 30 Haziran 2020 tarihine kadar geçerli olacağını ifade etti. KHK’ nin bitim tarihine göre yapılan bir anlaşmanın önümüzdeki yıl bitmesi sonrası, daha da ileri bir sözleşme yapılacak.

İşçilerden A.A.  isimli kişi, yaptığı açıklamada taşeron işçi iken  işçilerin hiçbir güvencesi olmadığını belirterek 4 yıldır sendikalaşmak için mücadele verdiklerini  söyledi.  A.A. isimli işçi yaptığı açıklamada , “Kararname geniş bir anlaşma yapmamıza izin vermiyor. Ancak ücret olarak 400-500 lira gibi bir artış olabildi. Kriz ortamında artan enflas-yonun yükünü önce işsizler çeker sonra asgari ücretle çalışanlar çeker. Çoğu belediye çalışanı, ek iş yapıyor. 8 saat kamyon arkasında çöp atan arkadaşlarımızın mesai bittikten sonra 3-5 saat ek iş yaptığını biliyoruz. Bir ekonomik kriz daha bu zamları da götürür. Resmi ve dini bayramlarda bire 3 yevmiye alacağız. Bizim için bu fark bile önemli” ifadelerini kullandı.

Seyhan Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermekte olan kamu şirketi olan Seyhan İmar İnş. Kül. Sağ. Tic. AŞ ile imzalanan  Toplu İş Sözleşmesinde, işçilere verilecek destekler ve ödemeler şu şekilde sıralandı:

  • Öğle yemeği-yemek yardımı,
  • Günlük yol yardımı,
  • Günlük sorumluluk ve direksiyon primi,
  • Aylık yakacak yardımı,
  • Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı öncesi gıda yardımı,
  • Öğrenim gören işçi çocuklarının tahsil durumlarına göre yıllık öğrenim yardımı,
  • Yıllık izin yardımı,
  • Yıllık iki ikramiye verilmesi
  • Şirkete veya şirketin sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan belediyeye ait olan sosyal tesis, kreş, bakımevleri vb.

Toplu iş sözleşmesinin diğer belediye ve kamu kurumlarına örnek olması, taşerondan kadroya geçen işçiler için umut ışığı olması dileğiyle..

TİS, TAŞERON İŞÇİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için  >>>> TIKLAYIN

İOS için  >>>> TIKLAYIN