Taşeronda İkramiye ve Tediye İçin Üzen Haber

Taşeronda son dakika haberi: Kadroya geçen belediye işçilerine Ekim ayında , kamu işçileri ile 4/D 'li işçilere Aralık ayında ikramiye ödemesi yapılacak. Ancak bu ödemelerden vergi kesintisi yapılacak.

Taşeronda İkramiye ve Tediye İçin Üzen Haber

Taşerona ikramiyede vergi kesintisi.

Belediye işçilerine Ekim ayında 286 TL ikramiye ödemesi yapılacak ama vergi kesintisi uygulanacak. Yıl sonuna gelinmesi ile birlikte on binlerce  işçi , yüzde 15 'lik vergi diliminden yüzde 20 'lik vergi dilimine girecek. Bu nedenle ikramiye ödemelerinde kesinti olacak. 

Ekim ayı ikramiyesinin yanı sıra Aralık ayında yapılacak ilavetediye ödemelerinde de vergi kesintisi olacak. 

YHK KARARI GÜNCELLENMEDİ

Geçtiğimiz aylarda yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde taşeron konusu gündeme gelmiş ancak çözülmemişti. Kadroya geçen taşeron işçilere enflasyon farkı verilmedi. Geçtiğimiz yıl alınan YHK kararına göre işçilere yüzde 4 'lük düşük zam yapıldı. 

EKİM 'DE İKRAMİYE , ARALIK 'TA İLAVE TEDİYE

Taşeron işçilikten beleidye işçiliğine geçenlere Ekim ayında ikramiye ödemesi yapılacak. Kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçilerine de 13 Aralık 2019 günü ilave tediye ödemesi yapılacak. 

Verilecek ikramiyeler yüzde 20 vergi dilimine takılacak ve yüzde 20 'lik vergi dilimi kesintisi uygulanacak. Öte yandna damga vergisi kesintisi de olacak. 

İKRAMİYE ÖDEMESİ NE KADAR?

Belediye işçilerine Ekim ayında ödenecek 5 günlük ikramiye tutarları şu şekilde;

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN