Taşeronda Emeklilik Sorunu İçin Çözüm: Meclise Geldi

Yüz binlerce kadroya geçen işçiyi ilgilendiren önemli bir kanun teklifi geldi. Gelen kanun teklifinde zorunlu emeklilik maddesinin yürürlükten kaldırılması talep edildi.

Taşeronda Emeklilik Sorunu İçin Çözüm: Meclise Geldi

Taşeronda sorun meclise geldi.

Kadroya geçen binlerce işçiyi ilgilendiren sonra açıklaması geldi. Bugün TBMM'ye gelen kanun teklifinde sorunun önüne geçilmesi istendi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na geldi. Gelen teklifin özetinde "Teklif ile, sürekli işçi kadrolarına geçirilenlerin, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihte zorunlu emekli edilmelerine ilişkin hükmün yürürlükten kaldırılması amaçlanmaktadır." denildi.

Söz konusu kanunun gerekçesi şu şekilde:

"1 Nisan 2018 tarihinde KHK ile sürekli işçi kadrosuna alınan işçilere uygulanan ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan toplu iş sözleşmesi 31.10.2020 tarihinde sona ermiştir. 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren iş kolları değişmiş, asıl iş kollarına geçişleri sağlanmıştır. Bununla birlikte yetkili sendikaya üyeliklerini yapıp ilk defa toplu iş sözleşmesine dahil oldular.

696 sayılı KHK'nın 127 maddesi ile 27 Haziran 1989 tarihli 375 sayılı KHK'ya eklenen geçici 23. maddesinin beşinci fıkrasının "... Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, virinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimlerde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir. Bunların istihdam süreleri hiçbir şekilde sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihi geçemez..." şeklindeki hükmüne göre, 1 Nisan 2018 tariihnden sonra kadroya alınan işçiler; emekliliklerini hak ettikleri tarihte, zorunlu olarak emekli edilmektedir. 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçiler dışındaki sürekli işçi kadrosunda bulunan işçilerin böyle bir sorunu bulunmamaktadır.

Anayasanın 10. maddesinde öngörülen eşitlik ilkesi, hukuksal durumları aynı olanlar için söz konusudur. Eşitlik ilkesinin amacı, aynı durumda bulunan kişilerin yasalarca aynı işleme bağlı tutulmalarını sağlamak ve kişilere yasa karşısında ayrım yapılmasını ve ayrıcalık tanınmasını önlemektir. Bu ilkeyle, aynı durumda bulunan kimi kişi ve topluluklara ayrı kurallar uygulanarak yasa karşısında, eşitliğin ihlali yasaklanmıştır. Bu ilkesinin idare hukuku bakımından doğurduğu sonuçlardan biri anayasa'da yer alan açık düzenleme uyarınca idari işlemlerin kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak tesis edilmesi gerekliliğidir. "

EMEKLİLİK SORUNU

Kadroya geçen işçiler , KHK 'da bulunan hüküm nedeniyle emeklilik yaşları geldiğinde mecburen emekli oluyor. Emekli olunca maaşları düşen işçiler, geçinmekte zorlanıyor. Söz konusu kanun teklifi iel bu hükmün kaldırılması amaçlanıyor. Sizce kaldırılmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bağımsız Milletvekili İsmail Koncuk tarafından sunulan kanun teklifi TBMM'de oylanacak ve oylamada kabul edilirse yürürlüğe girecek. Süreçten haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN