Taşeronda Asgari Ücret Zammı Ocak 2020

Taşeron işçiler ile kamuya geçen taşeron işçilerin 2020 yılı Ocak ayı maaşı öncesi asgari ücret açıklaması geldi. Peki taşeron işçilerin maaşında asgari ücret iyileştirmesi olacak mı? İşte detaylar.

Taşeronda Asgari Ücret Zammı Ocak 2020

Asgari ücret sonrası taşeron maaş zammı araştırılmaya başlandı.

Çalışma Bakanlığı 'nda düzenlenen 4 'üncü toplantı sonrası kameralar karşısına çıkan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bekar ve çocuksuz bir kişi için 2020 yılında asgari ücretin net 2 bin 324,70 TL, evli ve 3 çocuklu çalışan için 2479,21 TL  'ye çıkarıldığını söyledi.

Bu açıklama işçilerin tepkisine neden oldu. İşçi kesimi en az 2578 TL beklerken , beklentinin çok altında zam geldi ve Türk İş temsilcileri masadan kalktı. Türk İş 'in imza atmadığı asgari ücret ise oy birliği ile değil ; oy çokluğu ile kabul edildi. 

TAŞERON İŞÇİLER İLE 4/D 'Lİ İŞÇİLER NE OLACAK?

2020 asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından taşeron işçiler ile kamuya geçen kadrolu işçiler , kendilerinin ne kadar zam alacağını araştırmaya başladı. 2019 yılının başında yüzde 4 zamla birlikte asgari ücret zammı alan işçilerin 2020 yılında da asgari ücret zammı + yüzde 4 YHK zammı alması bekleniyor.

Bu konuda kurumlar , Çalışma Bakanlığı 'ndan geçen sene olduğu gibi görüş alacak. Resmi yazının kurum kuruluşlara ulaşmasının ardından taşeron işçiler ile kamuya geçen taşeron işçilerden, maaşı asgari ücret altında kalanların maaşında iyileştirme yapılacak.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından aldığınız maaşı yazarak  kadın erkek diğer taşeron işçilerle bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

TAŞERON İŞÇİ HABERLERİ, MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

YÜZDE 4 YHK ZAMMI

Taşeron işçiler ile kamuya geçen işçilere YHK kararı ile yüzde 4 maaş zammı kararlaştırılmıştı. Ancak yüzde 4 zam sonrası binlerce işçinin maaşı , asgari ücretin altında kalacak. Bu nedenle düzenleme ve asgari ücret iyileştirmesi zorunludur. 

Asgari ücret: Bir işçinin alacağı en düşük ücrettir. 

Bu nedenle , maaşı asgari ücretin altında kalan işçilerin maaşlarının önce asgari ücrete eşitlenmesi , daha sonra yüzde 4 zam yapılması bekleniyor. Bu şekilde en düşük taşeron maaşı 2416,96 TL olur.

İŞÇİLERE 2020 TEDİYESİ

Kamuya geçen işçiler ile kadrolu kamu işçilerine Ocak ayı sonunda ilave tediye ikramiyesi verilecek. Detaylar için TIKLAYIN