Taşeron Son Dakika: İşçilerin Maaşına Rekor Zamla Asgari Ücret 5890 TL Oldu

Binlerce işçiyi yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bornova Belediyesi'nde çalışan işçiler için maaş zamları belli oldu ve belediye, en düşük işçi maaşını 5 bin 890 TL'ye çıkardı.

Taşeron Son Dakika: İşçilerin Maaşına Rekor Zamla Asgari Ücret 5890 TL Oldu

Son dakika : Asgari ücrette rekor geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlı ve SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer ile Bornova Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 7 No'lu Şube arasında toplu sözleşme imzalandı.  1500'den fazla işçiyi ve ailesini yakından ilgilendiren son dakika açıklamasında asgari ücret zam rekorı kırıldığına yer verildi. Bu zamla birlikte Bornona Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 5 bin 890 TL oldu. 

Büyükpark'ta TİS imza töreni düzenlendi ve düzenlenen törende konuşan Tunç Soyer, "Emek mücadelesi bir sözleşme ile bitecek bir mücadele değildir. Emek mücadelesi 'eşit işe eşit ücret' ve birçok kriterle beraber yürümesi gereken bir süreç. Hep daha iyisi ve daha fazlası mümkündür. Çünkü söz konusu olan alın teridir, emektir. Burada emek ve ekmek mücadelesinin demokrasi ile alakalı olduğunu öğrenmemiz ve öğretmemiz lazım. Bir memlekette demokrasi ne kadar azalırsa ekmek o kadar küçülür. Demokrasi artarsa ekmek o kadar büyür. Bunun da bir sırrı var. Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!" dedi.

Demokrasi ve emek mücadelesinin devam edeceğini söyleyen Soyer, "Bakmayın siz, burada bir taraf işveren bir taraf işçi sendikası olarak masaya oturuyoruz. Biz emek ve demokrasi yolunda aynı yolun yolcularıyız. Belediye başkanlarının İzmir'deki örgütü sizsiniz. Bugün bir bayram günü. Bugün hepiniz ananınızın ak sütü gibi hak ettiğiniz bir toplu iş sözleşmesi ile buluşuyorsunuz. Bornova Belediye Başkanımız ve DİSK Genel-İş Sendikası yöneticilerini tebrik ediyorum. Bunun arkası gelecek. Emeğin hakkını alana kadar, demokrasiyi bu memleketin sokaklarına, kahvelerine, meydanlarına sokana kadar beraber mücadeleye devam edeceğiz. Ekmeğimizi büyütüp adil bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

CHP BELEDİYECİLİĞİ

Kılıçdaroğlu'nun selamını işçilere ileten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi ve CHP Belediyeciliğinin bu olduğunu söyleyerek, "Gelsinler belediyecilik nasıl yapılır görsünler. İşçiye hakkını versinler" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, TİS ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sözleşmenin hazırlanmasında bize yardımlarını esirgemeyen SODEMSEN'e teşekkür ediyorum. Eşit işe eşit ücret vermek için bir modeli ortaya koyuyoruz. 40 farklı ücret grubu vardı. Bunu 4'e düşürdük. 2020 yılında o kadar büyük felaketler yaşadık ki bir meteor çarpmadı. Emekçi dostların 24 saat çalışmasıyla biz bunları aşabildik ve aşmaya devam edeceğiz" dedi.

KHK İLE EMEKLİLİĞE ZORLANAN İŞÇİLER

Genel İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç ise yaptığı açıklamada, "Bu toplu sözleşmede önceliği kadınlara verdik. KHK kararları nedeniyle emekliliğe zorlanan işçiler için de onların çocukları için istihdam önceliği getirdik. Net ücretler üzerinden yapılan artışla Bornova Belediyesi'nde bir ilke imza attık. Bornova Belediyesi'nde asgari ücret 5 bin 890 TL'dir" ifadelerini kullandı.

Kadroya geçen taşeron işçiler ile belediye işçilerine yapılan zam sonrası en düşük işçi maaşı 5890 TL oldu.

Taşeron haberlerini takip için TIKLAYIN