Taşeron Son Dakika Haberi: 4/D İşçilerin Maaş Zammı İçin Resmi Yazı Geldi 2021

Son dakika haberi: Kadroya geçen taşeron işçilerin maaş zamları ve enflasyon farkına dair resmi yazı yayımlandı. Yayımlanan yazıda , maaşı asgari ücretin altında kalan işçiler için yapılan düzenlemeye yer verildi.

Taşeron Son Dakika Haberi: 4/D İşçilerin Maaş Zammı İçin Resmi Yazı Geldi 2021

Son dakika : 4/d işçilerin maaş zammı açıklaması.

Sağlık Bakanlığı bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada , 4/D'li olarak çalışmakta olan işçilerin maaşlarına yeni yılda alacakları enflasyon farkına dair detaylara yer verildi. Bakanlık söz konusu yazıısında, maaşları asgari ücretin altında olan işçilerin günlük ücretlerinin 119.25 liraya çıkartılacağını , bunun yanı sıra dayanışma aidaı ödeyerek toplu sözleşmeden faydalanan işçiler için ise yüzde 5.37'lik bi enflasyon farkı uygulaması yapılması istendi. 

Kurum bünyesinde çalışmakta olan işçilerin, toplu sözleşmeden yararlanan ve dayanışma aidatı ödemeleri drumunda ücretleri, enflasyon farkına rağmen asgari ücretin altında kalıyorsa yeni oranların aşağıdaki resmi yazıdaki gibi olması gerektiğine yer verild:
 

Enflasyon farkı alacak işçiler;

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nın Süreki işçilerin enflasyon farkı konulu 88642023 sayılı Çok Acele şeklinde gönderilen yazısında şu ifadelere yer verildi: