Taşeron-Kamu İşçileri ve 4/D Ek Ödeme Meclis Gündeminde

Taşeron, kamu işçileri, 4/D'li işçiler ve diğer hastane personellerine de 3 ay tavan ücretten ek ödeme yapılması için TBMM Genel Kurulu 'nda açıklama geldi. İşte Meclis Genel Kurulu'nda gelen o açıklama.

Taşeron-Kamu İşçileri ve 4/D Ek Ödeme Meclis Gündeminde

Taşeron ve kamu işçilerine ek ödeme meclis gündeminde.

Sağlık personellerine ek ödeme için müjde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan gelmişti. Bakan Koca, 3 ay boyunca sağlık personellerine tavandan ek ödeme yapılacağını söyledi. Bakan Koca 'nın bu açıklaması sonrası taşeron işçiler ile kamu işçilerinin ek ödemeleri merak edilmişti.

FAHRETTİN KOCA AÇIKLADI

Geçtiğimiz gün basın toplantısı düzenleyen Bakan Fahrettin Koca, doktor ile sağlık personellerinin ek ödemeden faydalanacağını , taşeron, kamu işçisi ve yardımcı sağlık personellerinin alamayacağını , ancak bu konuda bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay bir açıklama yaptı. TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan Altay , ek ödemelerin tavandan yapılmasına destek verdiklerini ancak sadece doktor ve hemşirelerle yapılacak olmasının doğru olmadığını söyledi. Altay, hastanede çalışan diğer personeller, yardımcı sağlık hizmetleri personelleri, taşeron işçiler, kamu işçileri, güvenlik görevlileri, ambulans şoförleri ile diğer personellere de ek ödeme yapılması gerektiğini söyledi. 

İşte o açıklama:

"Kritik bir haftadayız, corona virüsü salgınıyla ilgili milletçe bir sınav veriyoruz, mücadele veriyoruz. Burada, tabii, mücadelenin başaktörleri hiç şüphesiz sağlık emekçileri, sağlık çalışanları. Onlara buradan, Türkiye Büyük Millet Meclisinden Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına minnet, şükran duygularımızı ifade ediyorum. Onlara olan gönül ve vefa borcumuz hep sürecek.

Ancak Sayın Başkan, tabii, maharet iltifata, iltifat da maharete tabidir yaklaşımıyla, sağlık çalışanlarına yönelik, Hükûmetin çok kısmi tedbirlerinin yetersiz kaldığını da söylememiz lazım. En basitinden, döner sermaye ödemelerinin tavandan yapılması, ödenmesi uygulaması doğru bir uygulamadır ama pratiğinde bir kurumda, bir hastanede çalışan sadece doktor ve hemşirelere bunu uygulayıp bu kurumda çalışan, yerleri paspaslayan temizlik işçimizden acil tıp teknisyenine, ambulans şoföründen banko memuruna, sekreterine, teknikerine, teknisyenine kadar coronayla mücadele sağlık merkezlerimizde bir takım hâlinde, bir bütünlük hâlinde verilmekte ve doktorumuz kadar, hemşiremiz kadar o hastanede  görev yapan diğer unsurlar da aynı risk ve tehditle karşı karışayken döner sermaye ödemelerinde tavandan ödeme uygulamasının doktor ve hemşireyle sınırlı tutulmasının kabul edilebilir yanı yoktur. Mevzuatta değişiklik yapılması gerekiyorsa –ki gerekebilir- bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi geçen hafta salı günü yaptığı gibi, bir buçuk saat içinde Sayın Cumhurbaşkanının paketinin, teklifinin Mecliste kanunlaşmasını sağladığı gibi aynı özveriyi, aynı gayreti Türkiye Büyük Millet Meclisi de gösterecektir."

1,5 SAATTE YAPILIR

Altay, bunun için yasal düzenleme gerektiğini , yasal düzenlemenin ise 1 buçuk saatlik bir süreçte yapılabileceğini ve Meclis Genel Kurulu 'ndan geçebileceğini söyledi.Altay, diğer partilere çağrıda bulunarak bu konunun birlikte çözüme kavuşturulmasını ve ek ödemelerden diğer personellerin de faydalanması gerektiğini söyledi.

Peki siz hangi kadroya ek ödeme bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

EK ÖDEME MÜJDESİ GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN