Taşeron-EYT-3600 Ek Gösterge ve Asgari Ücret Zammı PBK'da

2020 yılı asgari ücret zammı, asgari ücretlilere destek, taşeron sorunu , EYT ve 3600 ek gösterge meseleleri ile ilgili TBMM 'de dikkat çeken açıklamalar geldi. İşte o açıklamalar.

Taşeron-EYT-3600 Ek Gösterge ve Asgari Ücret Zammı PBK'da

TBMM 'de taşeron , EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret açıklaması.

TBMM 'de Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı gerçekleşti. 19 Kasım 2019 tarihli Plan Bütçe Komisyonu toplantısında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'nın bütöesi görüşüldü. Bütçe görüşmesi sırasında taşeron, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorunlar gündeme geldi. Bu konularda açıklamalar yapıldı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada asgari ücrete geçtiğimiz yıl yüzde 26 oranında zam geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle girdiğimiz yeni dönemin ilk asgari ücret tespitini geçen yıl yaptık ve yüzde 26 oranında bir iyileştirme yaptık bildiğiniz gibi. Bu sene de inanıyorum ki asgari ücret geçen seneki gibi tüm tarafların uzlaşısıyla tespit edilecektir."

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı komisyonda söz aldı ve asgari ücret hakkında şunları söyledi:

"Ülkemizde asgari ücret belirlenirken Anayasa ve ilgili mevzuat hükümleri göz ardı edilmekte, TÜİK tarafından hesaplanan 1 işçinin geçim şartları için gerekli harcama tutarı dikkate alınmamaktadır. Milliyetçi Hare ket Partisi olarak net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması ve asgari ücretliye büyük şehirlerde ulaşım desteği verilmesi görüşündeyiz. Ayrıca, asgari ücretten vergi alınmamasını ve çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılmasını gerekli görüyoruz."

TALEPLERİNİZİ HABER YAPALIM

EYT-taşeron işçiler, ek gösterge ve asgari ücret hakkındaki taleplerinizi bize mesaj atın haber yapalım Mesaj atmak için >> TIKLA KATIL

3600, EYT VE TAŞERONA CEVAP YOK

Fethi Gürer yönlendirdiği soruda Taşeron ve EYT konusunda ne diyorsunuz Sayın Bakanım?" dedi. Bu soruya cevap gelmeyince Gürer bir kere daha "Çalışanları modern köle yaptınız. O kısma hiç girmediniz. Taşeron, EYT’li; onların derdi yok mu? Onları konuşalım Bakanım." dedi. Ama bu soruya da cevap gelmedi.

Komisyonda EYT, 3600 ek gösterge ve taşeron  konuları bu şekilde defalarca Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 'a soruldu. CHP, İYİ Parti ve HDP 'li vekiller tarafından sorulan sorulara Bakan Selçuk cevap vermedi.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN