Taşeron-Ek Gösterge ve Kadroda Kötü Haber Geldi

Taşeron, ek gösterge ve sözleşmeliye kadro meseleleri hakkında son dakika açıklaması geldi. TİS 'te çözülmeyen konular başka bahara kaldı.

Taşeron-Ek Gösterge ve Kadroda Kötü Haber Geldi

Ek gösterge, taşeron ve sözleşmeliye kadroda kötü haber: Başka bahara kaldı.

Toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Kamu işçileri ile memurların toplu sözleşme görüşmelerinin sona ermesinin ardından detaylar ortaya çıktı ve taşerona , sözleşmeli personele, ek gösterge bekleyenlere kötü haberler geldi. 

ERDOĞAN VE ALBAYRAK SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın toplu sözleşme görüşmeleri sürecini yakından takip ettikleri öğrenildi.

EK GÖSTERGE BAŞKA BAHARA KALDI

Memurlar için toplu sözleşme görüşmelerinin sona ermesinin ardından detaylar ortaya çıktı. Sendikaların TİS 'te masaya getirdiği ek gösterge meselesi sonuç bildirisinde yer almadı. Ek gösterge , mecliste yapılacak düzenlemeye kaldı. 

Hakem Kurulu, geçtiğimiz gün verdiği kararda , hükümetin son teklifini aynen onayladı. 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya alınması, memurlara bayram ikramiyesi gibi birçok konu ise sonuç bildirisinde yer almadı.  Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık konu ile ilgili yaptığı açıklamada “AK Parti talimat verdi, hakem onayladı” derken, KESK de “kurulun hükümetin emirleriyle hareket ettiğini, sürecin Saray’dan koordine edildiğini” açıklandı.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, yaptığı son dakika açıklamasında “Davul da, tokmak da AKP iktidarında... AKP iktidarı, hakem heyeti ve yandaş konfederasyon günlerdir danışıklı görüşmeler yaparak ve pazarlık etmiş gibi davranarak kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmişlerdir. Ancak tüm kamu emekçileri; satıcıyı, tüccarı ve noteri günlerdir oynadıkları kötü tiyatrodan tanımaktadır” dedi. 

Heyetin “kölelik koşullarındaki” yüzdelik dilimlerini onayladığını söyleyerek şu ifadeleri  kullandı:

“AKP iktidarı istihdam ve teşvik paketleriyle patronların cebini doldururken, kamu emekçilerine dayatılan sefalet oranlarına örgütlü mücadelemizle karşı çıkacağımızı, tüm konfederasyonları genel direnişe davet ettiğimizi, gerekirse iş bırakma ve genel grev kararı alacağımızı ilan ediyoruz”

TAŞERON DA BAŞKA BAHARA KALDI

Geçtiğimiz haftalarda yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde kamu işçileri için imzalar atıldı ve taşeron konusu da çözüme bağlanmadı. 

GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN