Son Dakika: Taşeronda 1000 TL Seyyanen Zam Talebi 2020

Taşeronda ve 4/D 'li işçilerin toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayım devam ediyor. TİS görüşmeleri öncesi işçilerin seyyanen zam ve 2021 ve 2022 maaş zammı talepleri gündeme gelmeye başladı.

Son Dakika: Taşeronda 1000 TL Seyyanen Zam Talebi 2020

2020 TİS öncesi işçilerden maaş zammı beklentisi.

Yüz binlerce kadroya geçen taşeron işçilerim 2020 yılı toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayım devam ediyor. 2021 ve 2022 yılı maaş zammının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri öncedsinde işçiler , hem seyyanen zam , hem önümüzdeki yıllarda enflasyondan düşük olmayacak şekilde maaş zammı istiyor. 

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

Kamubulteni.com 'a mesaj gönderen işçiler, 2020 yılı toplu sözleşme görüşmeleri öncesi yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Bize gönderdikleri mesajda işçiler şu ifadeleri kullandı:

"696 sayılı KHK ile Taşeron işçiler Kamuya alındı ama  2 yıl oldu Asgari ücret alıyor.Kamu toplu sözleşme yok.2 yıldır Enflasyon farkı verilmiyor Asgari ücret olan maaşları eridi.Kamuya geçtikten sonra % delik farkları verilmiyor.Maaş kaybı 1000 tl oldu.Maaşlara en az 1000 tl zam"

Siz de taleplerinizi iletmek için TIKLA KATIL

TİS GÖRÜŞMELERİ İÇİN KARAR

Toplu sözleşme görüşmeleri için geçtiğimiz ay bir karar alındı. Alınan kararda korona nedeniyle toplu sözleşme görüşmelerinin Temmuz 2020 üçüncü haftasına kadar yapılmayacağına yer verildi. Temmuz 'un üçüncü haftasında toplu sözleşme görüşmeleri yasağının kalkmasının ardından TİS için net tarih verilecek ve 900 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak.

TİS GÖRÜŞMELERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN