Son Dakika: Taşeron ve Kamu İşçisine Ocak 2020'de 2 İkramiye ve İlave Tediye

Taşeron işçiler, kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçilerine ikramiye ödemesi yapılacak. Ocak ayında yapılacak ikramiyeler için detaylar haberimizde. İşte ilave tediye ve ikramiye detayları.

Son Dakika: Taşeron ve Kamu İşçisine Ocak 2020'de 2 İkramiye ve İlave Tediye

İşçilere Ocak ayında 2 ikramiye.

Taşeron işçiler, kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerine Ocak ayında ikramiye ödemesi yapılacak. İlave tediye ödemesi ile ikramiye ödemesi için açıklama geldi.

TOPLU SÖZLEŞME HÜKÜMLERİNE GÖRE

Toplu sözleşmeye göre işçilere yılda 10 günlük kiramiye ödemesi yapılır. İşçilere bu ödemeler yılda iki defa yapılır. 5 'er günlük şekilde yapılan ödemeler için TİS hükmü şu şekilde;

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ YAPILACAK

İkramiyelerin yanı sıra işçilere ilave tediye ödemesi yapılacak. 13 günlük ilave tediyede ödemeler  Ocak ayının sonunda yapılacak. Daha önceki yıllarda yapılan ilave tediye ödemelerinin tarihleri şu şekilde;

2019 yılında ise ilk ilave tediye ödemesi Ocak ayının son günü yapıldı. Bu yıl da 30-31 Ocak 2020 tarihlerinde ilave tediye ödemesi yapılması bekleniyor.

Kadın - erkek taşeron işçiler bu adreste toplanıyor >> TIKLA KATIL

İLAVE TEDİYE NE KADAR?

Asgari ücret ve yüzde 4 TİS zammı sonrası ilave tediye ödemelerine de zam geldi. 

Asgari ücret brüt ücretinin üstüne yüzde 4 YHK zammı eklendiğinde işçilerin en düşük brüt maaşları 3060 TL olacak. Bu brüt ücrete göre hesaplama yapıldığında   2020 yılında en düşük  ilave tediye ödemesi 926 TL olacak.

Pski sizce ilave tediye miktarı makul mu? Aşağıadki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

BELEDİYE İŞÇİLERİNE VERİLMİYOR

İlave tediye ödemeleri, belediye kadrolarında çalışan işçilere verilmiyor. Belediye işçileri de ilave tediye ödemesi almak istiyor. Aşağıdaki yorum kısmından tediye hakkındaki taleplerinizi yazabilirsiniz.

TAŞERON , KAMU İŞÇİSİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN