Son Dakika: Taşeron ve 4/D İşçilerinin Toplu Sözleşmesi Öncesi Önemli Çağrı 2020

Kadroya geçen işçilerin iş kolu belirsizlikleri için son dakika açıklaması geldi. TBMM'de gelen açıklama, TİS öncesi işçilerin mağduriyetlerini dile getirdi. İşte o açıklama.

Son Dakika: Taşeron ve 4/D İşçilerinin Toplu Sözleşmesi Öncesi Önemli Çağrı 2020

Mecliste Toplu Sözleşme Öncesi Önemli Çağrı. 

TBMM Genel Kurulu bugün toplandı.Toplanan genel kurulda söz alan Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, özel güvenlik işçilerinin mağduriyetlerini dile getirdi ve iş kolları belirsizliğinin sona ermesini istedi. Girgin 'in bu çağrısı, taşeron işçi iken kadroya geçen tüm işçilerin iş kolu belirsizliklerinin çözümü için ses oldu.

"320 bini aşkın özel güvenlik işçisi esnek ve güvencesiz çalışmanın en ağır koşullarına muhataptırlar." diyerek sözlerine başlayan Girgin, "Özel güvenlik işçileri ne istiyor?" sorusunu sordu ve şu şekilde devam etti:

"Yetki ve sorumluluktan doğan haklar konusunda bir iyileştirme, görev tanımı dışında çalışmalarının engellenmesi, kendilerine yönelik yeni bir işçi sağlığı ve iş güvenliği düzenlemesinin yapılması, çalıştıkları kamu iktisadi teşekkülüne bağlı taşeronda değil çalıştıkları kurum bünyesinde istihdam edilmek, 696 sayılı KHK’yle belediye şirketlerine geçen özel güvenlik işçilerinin iş kollarının belirsizliğinin giderilmesi, maaş, özlük hakları ve risk tazminatları konularında iyileştirme, yıpranma hakkı, ödüllendirme, şehitlik ve gazilik taleplerinin karşılanması ve kadroya dâhil edilen işçilerin tayin talepleri hakkında düzenleme. İktidara sesleniyoruz: Özel güvenlik işçilerinin sesine kulak verin."

İŞ KOLU BELİRSİZLİĞİ

TBMM Genel Kurulu 'nda yapılan açıklamada taşeron işçi iken kadroya geçirilen işçilerin iş kolu belirsizliklerinin ortadan kaldırılması istendi. 

TİS BEKLENİYOR

Taşeron işçiler ile kadroya geçen 4/D'li işçileri ilgilendiren toplu sözleşme bu sene yapılacak. Ancak korona nedeniyle TİS 'in 3 ay yapılmayacağı kararına varılmıştı. 3 aylık erteleme Temmuz 'un üçüncü haftasında sona eriyor. Korona nedeniyle gelen ertelemenin sona ermesi sonrası toplu sözleşme tarihi netleşecek.

TİS tarihi netleştiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN