Son Dakika: Taşeron-Tediye ve Maaş Zammı Resti Sonrası Flaş Gelişme

Türk İş 'in taşeron , toplu sözleşme görüşmeleri , işçilerin maaş zamları ve ilave tediye ödemeleri resti sonrası Çalışma Bakanlığı harekete geçti. İşte detaylar.

Son Dakika: Taşeron-Tediye ve Maaş Zammı Resti Sonrası Flaş Gelişme

Türk İş 'in zam , taşeron ve ilave tediye resti sonrası Bakanlık 'tan flaş hamle.

Geçtiğimiz gün Türk İş Başkanı Ergün Atalay 'ın TİS tepkisi ve eylem kararı alması sonrası Bakanlıktan hamle geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk İş Konfederasyonu bugün bir araya gelecek ve taşeron, TİS, ilave tediye ile maaş zamlarını görüşecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ile Türk-İş Genel Başkanı Atalay, kamu işçisinin TİS görüşmeleri için saat 16.00'da bir araya gelecek.

ERGÜN ATALAY NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz gün Habertürk 'e konuk olan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ilave tediye , taşeron ve diğer konular hakkında tepkisini şu şekilde dile getirmişti:

"52 günlük ikramiye alması gereken taşeronda, belediyede, il özel idarede arkadaşlarımız var almadılar. Çalışırken kadroya geçen arkadaşlarımız, kadroya geçtikten önceki maaşlarını dahi almıyorlar. KİT'lerde kadroya geçmeyenler var. Zam pazarlığında bunları konuşuyoruz.Şu anda enflasyon yüzde 15, taşeronlara yüzde 4 zam veriliyor.Bu hepimizin meselesi, bunu masa başında çözmemiz gerekiyor. Bu pazarlıklarda bunları da konuşuyoruz. Ortayol nerede bulunabilir, 7+4 ile sözleşmeyi falan bağlayamayız. Hiç uzlaşacak bir durum yok. İşimiz gücümüz bitti de ülkeyi karıştıralım, eylem yapalım demiyoruz. 220 gündür çalışıyoruz. Kamuda , yılbaşından sonra vergilerden dolayı 459 lira kaybımız var."

"Yılbaşında aldığımız parayı yıl sonunda verseler sorun yok. Zamı veriyorlar, yıl sonunda geri alıyorlar. Bu hepimizin sıkıntısı. Günde 5 işçi hergün iş cinayetinde, kazada hayatını kaybediyor. 8-10 yaşında çocuklar kamyon kasalarında, pamuk tarlalarında çalışıyor. Bu ülkeye bu tablo yakışmıyor."

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA