Son Dakika.. Taşeron Maaş Düzenlemesi İçin Flaş Hamle

Kamuya geçen taşeron işçilerin maaşlarında yaşanan yüzdelik dilim sorunu mahkemede çözüldü. Mahkeme kararı sonrası yeni hamle geldi.

Son Dakika.. Taşeron Maaş Düzenlemesi İçin Flaş Hamle

Taşeronda son dakika haberi.

Son dönemlerde kadroya geçen taşeron işçileri ilgilendiren önemli kararlar çıkmaya devam ediyor. İşçilerin , kamuya geçtikten sonra ödenmeyen yüzdelik dilimleri ile ilgili mahkemelerden alınan karar sonrası bir hamle daha geldi.

Kadın - erkek taşeron işçiler bu sayfada toplanıyor >>TIKLA KATIL

YÜZDELİK DİLİM KARARI

Türkiye Salık İşçileri Sendikası aracılığıyla kurumlara yapılan itirazlar sonrası açılan davalar işçilerin lehine sonuçlanmuş ve işçilerin , kamuya geçtikten sonra ödenmeyen yüzdelik dilimlerinin ödenmesi gerektiğine yer verildi.

HAMLE GELDİ

Mahkemelerden gelen iyi haberler sonrası Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı , Sağlık Bakanlığı 'na resmi yazı gönderdi.

İşte o yazı >

Söz konusu yazıda , Sağlık Bakanlığı 'nın , kadroya geçtikten sonra işçilere ödenmeyen yüzdelik dilimler için görüş belirtmesi istendi. Mahkeme kararları ile birlikte gönderilen resmi yazıda , işçilere toplu ödeme yapılıp yapılmayacağı , işçilerin maaşlarında yüzdelik dilimlerin düzenlenip düzenlenmeyeceği soruldu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bu yazı 2 Aralık 2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı 'na gönderildi. Bakanlığa ulaşan yazı için cevabın önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor. Cevap geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Bakanlığın bu konuda vereceği görüş yazısı , diğer kamu kurum ve kuruluşları için örnek olacak.