Son Dakika: Hükümetten Taşeron İşçi ve TYP Açıklaması 2020

Son dakika haberi: Bakanlardan taşeron işçiler konusunda son dakika açıklaması geldi. Tüm bakanlar , bakanlıkları bünyesindeki taşeron işçi sayısını bildirdi.

Son Dakika: Hükümetten Taşeron İşçi ve TYP Açıklaması 2020

Hükümetten taşeron açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ulaştıma Bakanı ile diğer bakanlardan taşeron konusunda bir açıklama geldi. Bakanlar , CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer 'in taşeron işçilerin sorunları hakkında verdiği soru önergesine cevap verdi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 'in verdiği soru önergesini yanıtlayan Bakan Albayrak , KİT 'lerdeki taşeron işçilerle ilgili bilgiler verdi ve düzenlemelerde son durumu aktardı. 

KADRO ALAMAYANLAR VAR

Gürer, söz konusu önergesinde KİT taşeronlarından çoğunun kadroya geçemediğini ve bu durumun mağduriyet yarattığını söyledi. Gürer’in  sorduğu “KİT’lerde taşeronlara neden kadro verilmiyor?” sorusuna Bakan Albayrak şu şekilde yanıt verdi:

“Kamu İktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının yıl genel yatırım ve Finansman Programlarına ilişkin karar ile KİT yönetim kurulları talebi ve Hazine ve Maliye bakanlığının izni çerçevesinde, alt işverenlik kapsamında istihdam edilen personelin kademeli olarak KİT bünyesinde istihdam edilebilmeleri imkanı tanınmıştır. Ancak yapılan düzenleme ile KİT’lerin varlık amaçlarına ve yapısal özelliklerine uygun; karlılık ve verimlilik ile rekabet pozisyonlarına zarar vermeyecek şekilde kademeli ve her yıl ihtiyaca göre gözden geçirmeye olanak tanıyan esnek bir yöntem belirlenmiştir. 2017 yılında uygulamaya alınan bu yöntem; 2018,2019 ve son olarak 2020 yılına ilişkin 15.10.2019 tarihli ve 1661 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında korunmuştur”

1054 İŞÇİ KADROYA ALINMADI

Bir diğre soru önergesinde ise Gürer, Hulusi Akar 'a soru yöneltti ve Bakanlıkta kaç işçinin kadroya alınmadığını sordu. Bakan Akar, 1054 işçinin, gerekli şartları taşımadığı için kadroya alınmadığını söyledi.

3447 TAŞERON 665 GEÇİCİ İŞÇİ

Ulaştırma Bakanı da Gürer 'in soru önergesine verdiği cevapta , Bakanlık bünyesinde hala 3 bin 447 taşeron işçi çalıştığını 665 geçici işçi çalıştırıldığını söyledi.

DİĞER BAKANLAR

Sağlık Bakanı ise hala taşeron çalıştırdıklarını söyleyerek , işçilerin kadroya alınmama nedeninin 696 sayılı KHK’nın 127. Maddesinin 10. Paragrafı olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 638 taşeron işçi çalıştırdıklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de 9.619 geçici ve hizmet alım kapsamında 6.201 personel çalıştırıldığını belirtti.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından çalıştığınız kurumu ve çözüm beklediğiniz sorunları yazabilir , diğer işçilerle bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

Kadın erkek taşeron işçiler bu sayfada: TIKLA KATIL

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN