Son Dakika Haberi: Taşeronda Sevindiren Emsal Karar

Binlerce taşeron işçiyi ve kadroya geçen işçileri ilgilendiren önemli karar Yargıtay'dan geldi. Yargıtay, bir işçinin yaptığı , kadro öncesi mali haklar itirazını kabul etti.

Son Dakika Haberi: Taşeronda Sevindiren Emsal Karar

Taşeronda emsal karar verildi.

Kadro öncesi taşeron işçi iken çalışılan günler için emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. İşçileri sevindiren haber Samsun 'dan geldi. Samsun 'da Yarım İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan Saniye K isimli işçi, 2001 senesine kadar Samsun Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde geçici mevsimlik işçi olarak çalışıyordu.

Bu tarihten sonra bu işçi kamuda kadroya alındı. Kadroya alınması sonrası bu işçi 2009 senesinde emekli oldu. İşçi emekli olduktan sonra kadroya alınırken ve sonrasında kademe ve derece ilerlemesi işlemleriyle diğer intibak işlemlerinin yanlış yapıldığını ileri sürerek yerel mahkemeye giderek haklarını almak için dava açtı.

TÜM HAKLARINI FAİZİYLE İSTEDİ

İşçi hem kadroya alınırken hem de sonrasında, 2001 öncesinden mevsimlik işçi olarak çalıştığı dönemin kıdemine eklenmesi, sosyal ve özlük haklarının da buna göre düzenlenmesi gerektiğini belirterek, kendisine eksik yapılan ödemelerin tümünü faiziyle istedi.

YEREL MAHKEME RED KARARI VERDİ

İşçinin yaptığı itiraz sonrası yerel mahkeme kararını verdi ve Samsun 2. İş Mahkemesi , işçinin iitrazını reddetti.

TEMYİZE GİTTİ

İşçi,, yerel mahkemenin verdiği kararı temyize götürdü. Temyiz makamı Yargıtay ise davayı kabul etti ve işçinin 2001 öncesinden mevsimlik işçi olarak çalıştığı dönemin kıdemine eklenmesi, sosyal ve özlük haklarının da buna göre düzenlenmesi gerektiğine hükmetti. 

Temyiz aşamasında ise Yargıtay 7. Hukuk Dairesi dosyayı kabul etti. Bu karar taşeron işçiler için emsal niteliğinde karar oldu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA