Son Dakika Haberi: Taşeron Sonrası Rekor Maaş Zammı

Taşeron sonrası ilk toplu sözleşmeler imzalanmaya devam ediliyor. Bir belediye taşeron sonrası rekor maaş zammı uyguladı.

Son Dakika Haberi: Taşeron Sonrası Rekor Maaş Zammı

Son dakika : Taşeronda görülmedik zam.

İzmir'in Buca İlçesi'nden son dakika haberi geldi. Belediyeden gelen bilgilere göre DİSK ile toplu sözleşme imzalandığı, dün akşam uzlaşmaya varıldığı ve yüzde 70'lik zamma imza atıldığı bildirildi. Söz konusu zamla birlikte en düşük işçi maaşı 5 bin lirayı geçti.

ADALETSİZLİK KALMADI

31 Mart tarihinde yapılan göreve geldiğini söyleyen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç toplu sözleşmede açıklamada bulundu. Toplu sözleşme ile ücret adaletsizliğinin kaldırıldığını söyleyen Kılıç, "O gün ilk uğradığım yer temizlik işleri şantiyesiydi. Orada bir söz vermiştik. ‘Ücretteki adaletsizliği kaldıracağız, sahadaki emekçiye, parkları temizleyen, Buca’nın tüm çöpünü temizleyen, yağmur çamur kar dinlemeden bizlerin mutluluğu ve sağılığı için çalışan o emekçilerin alın terlerini yerde bırakmayacağız' dedik. O dediğimizi de yaptık. Artık Buca Belediyesi’nde herhangi bir ücret adaletsizliği kalmadı. Bunun için verdiğimiz zam oranı bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz bu maaşları ödeyebilecek kudrete de sahibiz." dedi.

"DAHA FAZLASINI VERİRİZ İNŞALLAH"

Kılıç sözlerinin devamında, "Daha fazlasını da öderiz inşallah. Gelecekte çok daha iyi toplu sözleşmeler yapacağımıza inanıyorum. Ama bugün elimizden bu geldi." dedi.

"ASLINDA YETERLİ DEĞİL AMA..."

Verilen ücretler hakkında konuşan Kılıç, "Bu ücretler ananızın ak sütü gibi helal olsun. Bu ücretlerin de halen yeterli olduğunu düşünmüyorum bu yaşam koşullarında. Yoksulluk sınırının 7 bin liraları bulduğu bir koşulda, bu ücretler de aslında halen makul değil. Ama tabii ki bizim de gelirlerimiz belli. Sizlerden artık şunu istiyorum; işinize sımsıkı sarılın, parklarımız, sokaklarımız pırıl pırıl olsun. Bizler de bu halkın karşısına alnımız ak çıkalım." dedi.

TAŞERON SONRASI GÖRÜLMEDİK ZAM

Taşerondan kadroya geçen belediye işçilerine yapılan zam birçok adaletsizliği ortadan kaldırdı. Bu sene kadroya geçen işçiler ile kamu işçileri için yapılacak toplu sözleşmede bu sözleşmenin örnek olması gerekmektedir.

TAŞERON SONRASI İLK TOPLU SÖZLEŞME

Taşeron işçilikten kadrolı 4/D işçi statüsüne geçen işçilerin ilk toplu sözleşmeleri belediyelerde yapıldı. Kamuda çalışan işçilerin ise Temmuz ayında toplu sözleşmeleri olacak. Haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA