Son Dakika Haberi: Taşeron Maaşlarında Büyük Zarar 2020

Taşeronda maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmesi. Bugün açıklanan enflasyon rakamına göre işçiler 7 bin TL zarar etti. İşte detaylar ve enflasyonun maaşa zararı.

Son Dakika Haberi: Taşeron Maaşlarında Büyük Zarar 2020

Taşeron maaşlarında enflasyon şoku.

Türkiye İstatistik Kurumu bugün Aralık 2019 enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2019 yılının enflasyonu da netleşti.  TÜİK tarafından açıklanan enflasyona baktığımızda 2019 yılında enflasonunun %11,84 seviyesinde gerçekleştiği görüldü.

TAŞERON MAAŞLARINA 2019'DA YÜZDE 8 ZAM

Taşeron işçilerin maaşları YHK kararına bağlı olarak Ocak ve Temmuz 2019 'da yüzde 4 oranında artmıştı.  2019 yılında işçilerin maaşlarına yüzde 8 oranında zam yapıldı. Ancak TÜİK tarafından açıklanan enflasyona baktığımızda oranın 11.84 seviyesinde olduğu görüldü.

Bu rakama bakacak olursak taşeron işçiler 2019 yılını yüzde 3.84 'lük zararla kapattı.

2020 YILINDA DA YÜZDE 4 ZAM

2020 Ocak ayında da taşeron işçilerin maaşına YHK kararına göre yüzde 4 oranında zam yapılacak. Buna göre bakacak olursak işçiler enflasyona ezilmeye devam edecek.

İKRAMİYE VE İLAVE TEDİYELERE DE ETKİ EDİYOR

Maaş kayıpları ciddi oranlara ulaşan taşeron işçiler , ikramiye ve tediyelerden de kayıp yaşıyor. İkramiye ile ilave tediye ödemeleri ve diğer ödenekler de maaş üzerindne yapıldığı için , maaşa yapılan yüzde 4 'lük zam işçilerin 2019 yılını 7 bin liraya yakın zararla kapatmasına neden oldu. (2500 TL maaş alan bir işçinin zararı)

Peki siz ne kadar maaş alıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından maaş ve enflasyon kaybınızı yazarak diğer işçilerle bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

TAŞERON HABERLERİ, MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

İŞÇİLERE 2020 İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ

Kamuya geçen işçiler ile kadrolu kamu işçilerine Ocak ayında ilave tediye verilecek. Detaylar için TIKLAYIN