Son Dakika Haberi: Kanun Teklifi Yayımlandı...Taşeronda Önemli Sorun Meclis Gündeminde

Kadroya geçen işçilere tayin hakkı verilmesi için TBMM'ye bir kanun teklifi geldi. Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından verilen teklifin detayları yazımızda.

Son Dakika Haberi: Kanun Teklifi Yayımlandı...Taşeronda Önemli Sorun Meclis Gündeminde

Taşeronda kanun teklifi meclise geldi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Koncuk yaptığı açıklamada taşerondan kadroya geçen işçilerin tayinleri için bir düzenleme yapılmasını istedi.

Kadroya geçtikten sonra birçok sorun ile karşılaşan, kamuda kadrolu olarak çalışan işçiler ile aralarında çok farklar olan, maaşları düşen, birçok hak tanınmayan şçilerin tayin hakları için kanun teklifi geldi.

TBMM'ye kanun teklifi sunduğunu söyleyen Koncuk, "696 Sayılı KHK ile sözde kadroya geçirilen taşeron işçilerin emsali çalışanlar gibi iller arası tayin hakkına sahip olması talebiyle kanun teklifi verdim. İktidarın da bu haksızlığı giderme yönünde irade göstermesini ve verdiğim kanun teklifini desteklemesini diliyorum." dedi.

İşte kanun teklifinin tam metni.

Söz konusu kanun teklifi önümüzdeki günlerde TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülecek. Komisyonda gündeme gelinmesi için oylanacak kanun teklifi, oylamadan geçerse gündeme alınacak. 

Kanun teklifinin TBMM'deki akıbetinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN