Son Dakika Haberi: Kamu İşçileri, 4/D ve Taşeron İşçiler İçin Maaş Zammı, Toplu Sözleşme Açıklaması

Taşeron işçiler, kadroya geçen işçiler, belediye işçileri ve 4/D'li işçilerin toplu sözleşme görüşmeleri için geri sayım devam ediyor. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada sendikaların yetki başvurusu yaptığı ve bakanlığın yetkileri vermeye başladığı bildirildi.

Son Dakika Haberi: Kamu İşçileri, 4/D ve Taşeron İşçiler İçin Maaş Zammı, Toplu Sözleşme Açıklaması

Taşeron ve 4/b işçilerin toplu sözleşmesi açıklaması.

Kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçileri ve taşeron işçilerin 2020 yılı toplu sözleşmesini bekliyor. 30 Haziran 2020 günü belediye işçileri için toplu sözlşeme süresi sona erdi. Kadroya geçen işçiler için ise toplu sözleşme 31 Ekim 2020 tarihinde sona eriyor. 

Toplu sözleşme görüşmesine korona yasağı gelmiş ve bu yasak Temmuz ayının ortasında sona ermişti. Yasağın sona ermesinin ardındna açıklama geldi ve sendikaların yetki başvurusunda bulunduğu bildirildi. 

Cumhuriyet Gazetesi 'nde yer alan haberde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'nın sendikalara yetki vermeye başladığını bildirdi. Konu ile ilgili bir açıklama geldi ve Belediye-İş Başkanı Nihat Yurdakul, “Bunu artık duymayan kalmadı. Herkes biliyor. Ancak bakanlık yetkiyi vermiyor. 5-6 bin işçimiz 10 aydır mağdur” dedi.

HER 6 AYDA YÜZDE 4 ZAM

Kamuya geçen taşeron işçiler ile belediye taşeron işçileri için toplu sözleşme bekleyişi devam ederken, son olarak 2018 yılında Toplu Sözleşme imzalanmıç  işçilere YHK kararına göre her 6 ayda bir yüzde 4 zam yapılmıştı. ancak geçen 2 senede işçiler enflasyona ezildi ve maaşları eridi. 

SENDİKALAR BAŞVURMAYA BAŞLADI

Toplu sözleşmelerle ilgili yapılan son dakika açıklamasında sendikaların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'na yetki başvurusu yaptığı ve bakanlığın bazı sendikalara yetki verdiği bildirildi. 

BAZI YERLER İÇİN YETKİ VERİLDİ AMA...

Cumhuriyet'te yer alan haberde bakanlığın bazı yerler için yetki verdiği , ancak bazı şehirlerde ve belediyelerde henüz yetki verilmediği, bu konuda çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

Belediyede eski dönemde Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası çoğunluğa sahipti. Ancak seçimlerin ardından tablo değişti. İşçilerin büyük bir bölümü Türk-İş’e bağlı Belediyeİş Sendikası’na geçti.

Ancak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Belediyeİş Sendikası’na yetki vermiyor. Belediyeİş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul, “İşçilerin 2.5 yıldır yüzde 4’lük zamlara mahkûm edilmeleri antidemokratik, vicdanlara sığmayan bir uygulamaydı. Şimdi bu bitecek, sözleşme imzalayacağız” dedi.

MAAŞ ZAMMI, SOSYAL HAKLAR VE MESLEK KODU

İşçiler , bu sene imzalanacak toplu sözleşmede maaş zammı , sosyal , mali haklar ve meslek kodu düzenlemelerinin yapılmasını istiyor. Öte yandan tayin sorununun da çözülmesi isteniyor. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından TİS taleplerinizi yazabilir , diğer işçilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

TİS AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN