Taşeron ve 4/D Kamu İşçilerinde Son Dakika Haberi: Maaş Zammı Açıklaması

OHAL kapsamında yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen taşeron işçiler için önemli bir açıklama geldi. Maaş zammı için geri sayım devam ederken asgari ücret dengelemesi yapılacağı öğrenildi.

Taşeron ve 4/D Kamu İşçilerinde Son Dakika Haberi: Maaş Zammı Açıklaması

Son dakika : Taşeronda maaş zammı açıklaması.

Yüz binlerce işçiyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Habertürk 'te yer alan haberde , toplu sözleşmenin sona ermesine günler kala beklenen maaş zamları hakkında detaylara yer verildi. Daha önce kamuda taşeron işçi olarak çalışan işçiler, OHAL kapsamında yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alındı. İşçiler kamuya alındı alınmasına ama mali sosyal hakları kadro öncesi imzalanan YHK kararına bağlı kaldı. Bu sözleşmeye göre işçiler 2018 yılından bu yana her 6 ayda bir yüzde 8 oranında bir maaş zammı aldı. Enflasyonun 2018 ve 2019 yıllarında yüksek gelmesi ile işçilerin maaşları eridi. İşçiler öncelikle 2020 toplu sözleşmesinden seyyanen zam isterken 2021 ve 2022 yılları için de tatmin edici bir zam oranı bekliyor.

ASGARİ ÜCRET DETAYI

Asgari ücrete yüzde 15 zam yapıldı ancak kadroya geçen işçilere yüzde 4+4 oranında zam yapıldı. Bu da birçok işçinin asgari ücretten daha az maaş almasına neden olacakti. Düzenleme yapıldı ve en düşük işçi maaşı asgari ücret +yüzde 4'e yükseltildi. Bu da işçiler arası maaş adaletsizliğini ortaya çıkardı.2018 yılında imzalanan YHK kararının süresi bu ayın sonunda bitiyor ve işçilerin gözü maaş zam oranında. 

NE KADAR ZAM GELECEK?

2018 yılından bu yana 6 ayda bir yüzde 4+4 zam alan işçiler için bu sene asgari ücret dengelemesi yapılacağı bildirildi. Habertürk'te yer alan bilgiye göre 2020 yılı TİS ile maaşlara yüzde 10, 12, 15 ve 17.5 oranlarında zam uygulanmasının görüşüldüğü, bu zam oranlarından birinin uygulanmasının beklendiği bildirildi.  Sizce maaş zammı ne kadar olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

TİS ZAM AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN