Son Dakika... Bakanlıktan Maaş Zammı ve TİS Açıklaması 2020 (Taşerondan Kadroya Geçen İşçiler)

Kadroya geçen belediye işçileri ile taşeron işçiler için son dakika açıklaması geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplu sözleşme için önemli bir yazı yayımladı. İşte o yazı.

Son Dakika... Bakanlıktan Maaş Zammı ve TİS Açıklaması 2020 (Taşerondan Kadroya Geçen İşçiler)

Taşerondan kadroya geçen 4/D işçilerin toplu sözleşmesi için resmi yazı.

Aile Bakanlığı taşeron sonrası toplu sözleşme için bir yazı yayımladı.  2 Nisan 2018 tarihinde belediyelerde şirket işçiliği , genel idarelerde kadrolu işçi kadrosuna geçen işçilerin TİS tarihi doluyor. 30 Haziran günü ise belediye işçileri için süre doldu. Toplu sözleşme yasağının 17 Temmuz 'da sona ermesi sonrası henüz belediye işçileri için bir adım atılmadı. 

Demiryolu işçileri sendikasının KHK ile kadroya geçen işçilerin 30 Haziran 2020 tarihinden sonra çalıştıkları işyerlerinde yürülükte bulunan TİS hükümlerine tabi olup olamayaklarına ilişkin görüş yazısı istendi. 

Bakanlık ise bu isteğe cevap verdi ve işçilerin sdayanışma aidatı ödemesi veya sendika üyesi olması durumunda TİS kapsamına alınacağını söyledi. 

Söz konusu yazı şu şekilde:

"Bu itibarla KHK kapsamındaki idarelerde daha önce kadrolu çalışan ve KHK kapsamında olmayan işçileri kapsayan ve uygulanmakta olan bir toplu iş sözleşmesi varsa, 696 sayılı KHK kapsamında sürekli şçi kadrosuna geçişleri yapılan ve 6356 sayılı Sendikalar ve TİS kanunuhn 4. maddesine uygun şekilde SGK 'ya bildirimleri yapılan işçilerin sendika üyesi olmaları veya dayanışma aidarı ödemeleri durumunda TİS'ten faydalanabilecekleri mütalaa edilmiştir."

TİS NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Yapılan açıklamada 4/D işçiler için 31 Ekim 2020 tarihine kadar YHK kararının uygulanacağını , işçilerin mali, sosyal hakları ve maaşlarının bu sözleşmeye göre belirleneceğine yer verildi.