Ömer Fethi Gürer: 400 Binden Fazla Taşeron Kadro Bekliyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 696 Sayılı KHK ile Taşeron işçilerin bir bölüme kadro verildiğini fakat birçok taşeron işçinin kadro alamadığını söyledi.

Ömer Fethi Gürer: 400 Binden Fazla Taşeron Kadro Bekliyor

Sadece PTT, Karayolları, Demiryolları'nda çalışan 50 bin taşeron olduğunu belirten Niğde Milletvekili, taşeron işçilerin ayrımsız şekilde kadroya alınması gerektiğini söyledi.

Niğde Milletvekili Gürer, "696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle taşeron işçilerin bir bölümüne sözde kadro verildi. Eşit işe eşit ücret ve kadro, ne yazık ki kadro verilenler için de gerçekleşmedi. Bunun yanında kamuda taşeron işçi uygulaması sona ermedi. Binlerce işçi hizmet alım sözleşmesi gerekçesiyle kadro dışı kaldı. Kamu iktisadi teşekküllerinde çalışanlar, bakanlıkta olanlar taşeron olarak çalışmaya devam ediyorlar. Güvenlik soruşturması, emekli ve 4 Aralıkta işte olma gerekçesiyle çok taşeron işçi mağdur edildi. Belediye şirketleri, belediye kadrosu olmadığı için 400 bin işçi de bu bağlamda gerekli haklara eremedi. Yalnız, Karayolları, Demiryolları, PTT çalışanı 50 bine yakın taşeron işçi kadro beklemektedir. Sağlık Bakanlığındaki tüm taşeron işçiler de bir an önce kadroya -ayrımsız- alınmalıdır.Taşeron işçiye yaptığı asıl işin kadrosu haktır. 400 binin üzerinde taşeron işçi kadro beklemektedir. Taşeron işçilerin mağduriyetleri bir an önce sona erdirilmelidir." dedi.