MHP'den TBMM'de Önemli Taşeron Çıkışı: KİT'lere Kadro ve Maaş Zammı..

Kadroya geçen taşeron işçilerin maaş zamları ve kadro alamayan taşeron işçiler için düzenleme hakkında MHP 'li Kalaycı 'dan TBMM 'de önemli açıklama geldi.

MHP'den TBMM'de Önemli Taşeron Çıkışı: KİT'lere Kadro ve Maaş Zammı..

MHP 'den TBMM 'de flaş taşeron çıkışı.

Önceki gün TBMM Genel Kurulu 'nda söz isteyen ve 43 sıra sayılı Kanun Teklifi üzerine konuşma yapan MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, taşeron konusuna değindi.

Kanun teklifindeki taşeron meselesine değinen Kalaycı, "Kanun teklifinin 11 ve 12’nci maddelerinde hizmet alımları kapsamında çalıştırılan taşeron personelinin kamu iş yerlerinde geçen sürelerine dair kamu idareleri tarafından ödenen kıdem tazminatlarının taşeron firmalara rücu edilmemesi ve bu konuda açılan davaların esası hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmedilmesi hususları düzenlenmektedir. Taşeron firmaların yaşadığı soruna çözüm getirilmekle birlikte, düzenleme, yargıya müdahale niteliği taşımaktadır. Ayrıca, kadro alamayan taşeron işçilerinin de sorununa çözüm getirilmeli, ortaya çıkan eşitsizlik giderilmelidir." ifadelerini kullandı.

KHK TÜM İŞÇİLERİ KAPSAMADI

Taşeron işçilerin kamuya alınmasını ön gören KHK 'nın tüm işçileri kapsamadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Kalaycı şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği üzere, 24 Aralık 2017 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle, taşeron işçilere kadro verilmesi için düzenleme yapılmıştır. Ancak bu düzenleme kamudaki taşeron işçilerin tamamını kapsamamıştır. Kapsama alınmayanların başında KİT’lerde çalışan taşeron işçiler gelmektedir. Yine, 4 aralıktan önce çalışmış olanlar, joker olarak çalışanlar, kiralık araçların şoförleri kapsam dışında kalmış; tüm şartları taşıdıkları hâlde ihalelerin yaklaşık maliyeti içinde personel giderleri yüzde 70’in altında olması hükmüne takılan taşeron işçilere kadro verilmemiştir. Kamunun asıl işlerinde çalıştıkları hâlde başta hastanelerde olmak üzere bilgi işlemci, laborant, tekniker, kimyager, radyolog olarak çalışan taşeron işçiler kadro alamamıştır. Bu çalışanların, taşeron işçisi olduğu açık olup kadro verilmemesinin haklı bir gerekçesi yoktur. İhalede personel çalıştırmanın yanı sıra malzeme, yazılım ve benzeri işlerin de olması bu çalışanların taşeron işçisi olduğu gerçeğini ortadan kaldırmamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak hak ve hakkaniyet açısından, kadro alamayan taşeron işçilere de kadro verilmesini, yapılan düzenlemenin tamamına erdirilmesini umuyor ve bekliyoruz. Esasen, köklü bir düzenleme yapılmalı, KİT’ler de dâhil tüm kamuda taşeron, sözleşmeli, geçici, vekil, fahri ve ücretli statüde çalışanların tamamı kapsama alınmalıdır."

KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİN MAAŞLARI

KHK ile kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarında da düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Kalaycı şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca, kamuya geçen taşeron işçilerin ücret artışlarında enflasyon farkının dikkate alınması gerekmektedir. Ocak ayında yapılan zamma adalet ve eşitlik ilkeleri gereği enflasyon farkı da eklenmelidir."

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN