Maaş Zammı, Mali ve Sosyal Haklar... Kamuya Geçen 4/D'li İşçiler İçin TİS Tarihi Açıklaması

Son dakika haberi: Kadroya geçen taşeron işçilerin toplu sözleşme süreçleri hakkında önemli açıklama geldi. Hak İş , maaş zammı, sosyal ve mali hakların görüşüleceği toplu sözleşme için "birkaç ay sürebilir" dedi.

Maaş Zammı, Mali ve Sosyal Haklar... Kamuya Geçen 4/D'li İşçiler İçin TİS Tarihi Açıklaması

Son dakika : İşçilerin toplu sözleşme açıklaması.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bir son dakika açıklamasında bulundu. Öz Taşıma İş Sendikası 'na bir ziyarette bulunan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan , 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen taşeron işçiler için toplu sözleşme açıklamasında bulundu.

1 KASIM 'DAN İTİBAREN...

Geçtiğimiz hafta gelen açıklamada, kadroya geçen işçiler için yeni sürecin 1 Kasım tarihinden itibaren başlıyacağına yer verildi.  Bu süreçde ise kademeli bir geçiş gündemde. Buna göre merkezi idarelerde çalışan işçiler, kendi işyerlerinde geçerli olan toplu sözleşmeye 1 Ekim itibarıyla dahil olacak. Yerel yönetimlerde ise bu  Temmuz ayında zaten başlamıştı. 

Yerel yönetimlerde belediyeler ile sendikalar arasında imzalar atılmaya devam ediliyor.

HAK İŞ AÇIKLADI: YENİ TİS BİRKAÇ AY SÜREBİLİR

Taşeron işçi iken kHK ile kamuya geçen 4/D 'li işçiler sorusu Hak İş Genel Başkanı 'na soruldu. Arslan işçilerin, 30 Ekim 'den sonra sosyal durumları ve statüleri hakkında sorulan soruya yanıt verdi. Arslan, 30 Ekim tarihindne sonra da işçilerin kendi sendikalarında kalması için çalışma yüğrüttüklerini söyledi. 

Arslan açıklamasında işçilerin yeni toplu sözleşme sürecinin birkaç ay sürebileceğini söyledi. 

ASIL İŞ YARDIMCI İŞ

Asıl iş yardımcı iş konusuna değinen Arslan, “Bu kesimler emekçilere ‘HAK-İŞ asıl işte çalışmanıza itiraz ediyor’ diyorlar, yalan söylüyorlar.  Bu nasıl bir çarpıtma, bu nasıl bir yalan, bu nasıl bir iftiradır. 696'nın getirdiği düzenleme sadece üyelerin sendikalarını değiştiriyor, işçilerin statülerini, yaptıkları işleri değiştirmiyor. 1 Kasım'da HİZMET-İŞ Sendikamızdaki arkadaşlarımız sağlık işkolunda bulunan Öz Sağlık-İş Sendikamıza üye olacaklar. Ama Öz Sağlık-İş'e geçti diye arkadaşlarımız farklı bir statü kazanmayacaklar, aynı görevi yapacaklar. Fakat bazı kesimler asıl iş, yardımcı iş diye bir algı oluşturdular. Bizler bu algının yanlışlığını anlatmaya çalışıyoruz. Kadroya geçen bütün arkadaşlarımız asıl işlerini yapıyorlar, kadrolular. Asıl iş yardımcı iş dönemi bitti. 2017 Aralık’tan beri herkes asıl işinde çalışıyor, bunu herkesin bilmesi lazım. Artık yardımcı iş, asıl iş diye bir şey yok.” dedi.

TAŞERON-KAMU İŞÇİLERİ 4/D İŞÇİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN