Maaş Zammı, Ek Ödeme, İkramiye... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamasındaki Taşeron ve Kamu İşçisi Detayı

Taşeron ve kamu işçileri için toplu sözleşme görüşmeleri ertelenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın önceki gün açıkladığı normalleşme sürecinde taşeron ve kamu işçileri için toplu sözleşme detayı konusunda bilgi geldi.

Maaş Zammı, Ek Ödeme, İkramiye... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamasındaki Taşeron ve Kamu İşçisi Detayı

TİS için son dakika haberi.

Taşeron işçiler ile kamuya geçen işçileirn toplu sözleşme görüşmeleri için son dakika gelişmesi. Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuşma yaptı. :Normalleşme takvimine ilişkin detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan , işletmelerin 11 Mayıs tarihinden sonra açılmaya başlayacağını söyledi.

NORMALLEŞME 2 AYA YAYILDI

Normalleşme sürecinin Mayıs Haziran ve Temmuz aylarında olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Cumhurbaşkanı Yardımcımızın koordinasyonunda tüm bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın katılımıyla bir normalleşme planı hazırladık. Açıklayacağım plan, halkımızın beklentileri ve bakanlıklarımızın çalışmalarıyla Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun görüşleri çerçevesinde şekillenmiştir. Ancak bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum; bu takvim bir anda Mart ayının ilk günlerindeki hayatımıza geri dönüş anlamına gelmiyor. Biraz sonra sizlerle paylaşacağım normalleşme planı ile sadece vatandaşlarımızın günlük hayatlarını salgın şartlarında olabilecek en iyi seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. Rehavete de, karamsarlığa da kapılmadan bu mücadeleyi sonuna kadar yürütecek ve inşallah başaracağız." ifadelerini kullandı. 

TAŞERON VE KAMU İŞÇİLERİ İÇİN TİS AÇIKLAMASI

Nisan ayının 18 'inde Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda toplu sözleşme görüşmelerinin 18 Temmuz 'a kadar ertelendiğine yer verildi. 

TİS BAŞLAYACAK MI?

Toplu sözleşme görüşmeleri 3 aylığına ertelenmişti. Temmuz ayının ortasına kadar ertelenen toplu sözleşme görüşmelerinin 3 ay daha ertelenme ihtimali vardı. Ancak korona salgınının kontrol altına alınması sonrası bu ihtimal azaldı. 18 Temmuz 'da yasaya göre sürenin sona ermesi sonrası toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması bekleniyor.

TİS TARİHLERİ

Kadroya geçen işçiler için TİS 'in sona erme tarihi 31 Ekim 2020. Belediye işçileri için ise 30 Haziran 2020 tarihinde TİS sona erecek.

Kadroya geçen işçiler için Toplu Sözleşme görüşmelerinin Ağustos ayında başlaması bekleniyor. Belediye işçileri için ise TİS 18 Temmuz sonrası başlayacak.

GÖRÜŞMELER BAŞLADIĞINDA , MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN