Maaş Farkı Arttı: Taşeronda Belediyeler Kamuyu Geçti

Kamuda çalışan yüz binlerce işçi arasında maaş farkı, belediyelerde imzalanan toplu sözleşmelerle birlikte arttı. Birçok belediyede belediye işçileri, kamudaki işçileri geçti.

Maaş Farkı Arttı: Taşeronda Belediyeler Kamuyu Geçti

Taşeronda belediyeler kamunun önüne geçti.

Türkiye genelinde belediyeler bünyesinde çalışan işçiler için toplu iş sözleşmeleri imzalanmaya devam ediyor. Belediyeler ile yetkili sendikalar arasında imzalanan toplu sözleşmelerle belediyeler bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına kimi yerlerde yüksek zamlar yapıldı. 

BELEDİYELERDE REKOR MAAŞ ZAMLARI

Belediyeler , işçilerin maaşlarına yüksek zam yaptı. Yapılan rekor zamlar şu şekilde:

Elbistan Belediyesi'nde işçilere rekor maaş zammı yapıldı. AK Partili Belediye Başkanı Gürbüz, CHP'li belediyelerin üzerinde bir artış yaptıklarını, yüzde 75 maaş zammı ile en düşük işçi maaşını 6 bin 336 liraya yükselttiklerini söyledi.

Bornova Belediyesi'nde çalışan işçiler için maaş zamları belli oldu ve belediye, en düşük işçi maaşını 5 bin 890 TL'ye çıkardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zam öncesi 2500 lira seviyesinde olan en düşük işçi maaşını net 4500 liraya çıkardı.

Çubuk Belediyesi toplu sözleşme imzaladı. Belediyenin iştirakleri Yeşil Çubuk Gıda ile Hizmet İş Sendikası ve Belediye personel AŞ ile Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile en düşük işçi maaşı 3 bin 728 liraya çıkarıldı. 

Buca Belediyesi TİS imzaladı ve en düşük işçi maaşı 5 bin liraya kadar çıktı.

Gölköy Belediyesi  bünyesinde 2 bin 400 TL olan en düşük işçi maaşına 1700 liraya yakın zamla birlikte en düşük işçi maaşı 4 bin 100 TL'ye yükseltti.  

Bu yüksek zamlar  işçileri sevindirdi. Bu zamların diğer belediyelere ve kamudaki işçiler için yapılacak TİS'te örnek olması gerekmektedir. 

KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞAN İŞÇİLER İÇİN TİS SÜRECİ BAŞLIYOR

Kamuda çalışan işçiler için toplu sözleşme süreci Temmuz ayında başlayacak. Kadroya geçen işçiler, kadro sonrası düşen maaşları için düzenleme ve seyyanen zam bekliyor.

BELEDİYELER KAMUYU GEÇTİ

Kamu kurumlarında kadroya geçen binlerce işçi, yapılan son rekor zamların ardından birçok belediyede çalışan işçiden daha düşük maaş alıyor. İşçiler, toplu sözleşmede farkın ortadan kaldırılmasını istiyor. Siz ne kadar maaş alıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer işçilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA