KİT Taşeronlarına Kadro Umudu Doğdu

KİT taşeronlarını sevindiren son dakika açıklaması geldi. AK Partili Bülent Turan 'ın son açıklaması ümitleri tekrar yeşertirken sendikalar Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a bir mektup yazdı.

KİT Taşeronlarına Kadro Umudu Doğdu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan 'dan KİT taşeronlarını umutlandıran kadro açıklaması.

Sendika yöneticileri, yaptıkları son dakika açıklamasında, geçtiğimiz gün TBMM 'de basın toplantısı düzenleyen ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "AK Parti'nin şimdiye kadar söz verip de yapmadığı hiçbir şey yok" açıklamasını değerlendirdi.

AK Partili Turan 'ın bu sözleri ile KİT 'lerde çalışan ancak kadro alamayan taşeron işçilerin umutlandığını söyleyen sendika yöneticileri şu değerlendirmeyi yaptı:

"85 bin KİT çalışanı ile 15 bin taşeron işçinin kadroya alınmasını bekliyoruz"

CUMHURBAŞKANI 'NA MEKTUP

Bu sözler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a mektup gönderen işçi sendikalarının bir diğer problemi ise 4 Aralık şartına takıldığı için kadro alamayan işçiler oldu. O tarihe kadar çalışıp 4 Aralık günü izinli olduğu için kadro alamayan işçilerin olduğunu söyleyen işçi sendikaları,  "Bu sorunu yaşayan işçiler seçimler öncesinde olumlu adım atılmasını bekliyor" ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE TÜM MEMURLARA UYGULANSIN

Sendikalar, yaptıkları açıklamanın devamında ise 3600 ek gösterge meselesine değindi ve 3600 'ün sadece belli memurlara değil, tüm memurlara yapılması gerektiğini söyledi. Polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenlere verilmesi planlanan 3600 ek göstergenin diğer memur kadrolarını küstüreceğini belilrten sendikalar , 300 bin sözleşmeli personel konusunun da seçimden önce Meclis gündemine alınarak son soktanın konulmasını istiyor ve "Bu sistem kamuda çift başlılık getirdi, aileleri parçaladı" ifadesini kullanıyor.

3600 ek gösterge ve taşeron haberlerinden bildirimle haberdar olmak için kamubulteni mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara