Kamu İşçilerine 948-1858 TL İkramiye: Peki İlave Tediye Nedir , Kimlere Verilir?

Yüz binlerce kamu işçisine ilave tediye ödemeleri bugün yapılıyor. Peki ilave tediye ne demek? İlave tediye ödemeleri kimlere yapılır? İşte detaylar.

Kamu İşçilerine 948-1858 TL İkramiye: Peki İlave Tediye Nedir , Kimlere Verilir?

İlave tediye ne demek? Kimlere ödenir?

Yüz binlerce kamu işçisini ilgilendiren açıklama az önce geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu işçilerine ilave tediye ödemelerinin bugün hesaba yatacağını söyledi. İşçilere Ramazan Bayramı öncesi ikramiye ödemelerinin yapılacağını ifade eden Bakan Selçuk , işçilerin Ramazan Bayramı 'nu şimdiden tebrik etti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, “Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi Türkiye’mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLAVE TEDİYE NE DEMEK?

İlave tediye , her sene kamu işçilerine verilen ikramiyedir. 52 gün üzerinden hesaplanır. Toplu sözleşmede ilave tediye ödemeleri ile ilgili madde yer alır ve işçiler 51 günlük ikramiye ödemesini 4 taksit şeklide alır. 

13 'er günlük ikramiye ödemeleri şeklinde 4 defa yapılan ikramiyelerin ilki Ocak ayında yapılmıştı. İkinci taksit bugün yapılıyor. Üçüncü ve dördüncü ikramiye tarihleri ise önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanlığı kararı ile belli olacak.

KİMLER İLAVE TEDİYE ALIR?

İlave tediye ödemeleri kamu işçilerine yapılmaktadır. Kamu kurumları bünyesinde çalışan sürekl işçilere verilen ödemelerin maaşa göre hesaplaması şu şekilde:

BELEDİYE İŞÇİLERİ ALAMIYOR

Ancak ilave tediye ödemelerinde tepki çeken bir detay var. Belediyelerde çalışırken KHK ile kadroya geçirilen işçilere ilave tediye ödemesi yapılmamaktadır.

BELEDİYE ŞİRKETLERİ YAPABİLİR AMA

Belediyelere bağlı kamu şirketlerinde çalışan işçilere bu ödemee yapılmaması tepki çekerken bazı belediye şirketleri, kendi bütçelerinden işçilere ikramiye ödemesi yapmaktadır. Ancak buna şirketin yönetim kurulu kararı vermektedir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA