Kamu İşçileri, Taşeron ve EYT Hakkında Önemli Açıklama

Kadroya geçen taşeron işçiler ile kamu işçileri ve emeklilikte yaşa takılanlar meselesi ile ilgili Türk İş Genel Başkanı 'ndan önemli açıklama geldi.

Kamu İşçileri, Taşeron ve EYT Hakkında Önemli Açıklama

Türk İş 'ten çok sert açıklama.

Türk İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, Samsun'da bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Atalay burada yaptığı açıklamada grev, kıdem tazminatı, emeklilikte yaşa takılanlar konularına değinirken, bu açıklamalar arasındaki en dikkat çekicisi; temsil ettikleri 200 bin kamu işçisiyle grev söyleminde bulunmaları oldu.

GREV KARARI ALIN

Kamu kurumları bünyesinde işçi olarak çalışmakta olan personellerin, ocak ayından bu yana toplu sözleşme beklediklerini söyleyen Atalay, seçimin yaklaştığını söyleyerek 81 şehir için "Sendikalarımızın önemli bir bölümünün görüşmeleri tamamlandı, uyuşmazlık sürecine girildi. 60 günlük yasal süresi dolan tüm sendikalarımıza ‘grev kararı alın, hiç uzatmayın' çağrısı yapacağım." ifadelerini kullandı.

1 Mayıs  günü Kocaeli'de yapılan İşçi Bayramı kutlamanın 100 bin kişiyi bulmasında değişmesi planlanan kıdem tazminatı yasası olduğunu ifade ederek sözlerini sürdüren Ergün Atalay; "Bir durgunluk var. Ancak geriye çektiklerini sanmıyorum. Bir hazırlık yapıyorlardır. İçimize sinmeyen bir şey olursa 1 Mayıs’ta Kocaeli’de 100 bin kişi ile yaptığımız mitingi 81 ilde yaparız." dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR AÇIKLAMASI

Açıklamasının devamında emeklilikye yaşa takılanlar meselsine değinen Atalay, bu konu için çözüm bulunması gerektiğini söyledi ve muhatapların yetkililerle görüşüp konuşması gerektiğini de ifade etti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA